back

Президент задоволений початком плідної співпраці з парламентом

19-06-2014 | 17:06

Президент України Петро Порошенко задоволений підтримкою в парламенті його кандидатур на посади голови Генпрокуратури, МЗС та НБУ.

Депутати підтримали пропозиції Глави держави щодо всіх кандидатів. За кандидатуру Віталія Яреми було віддано 329 голосів депутатів, за Павла Клімкіна – 335 голосів народних обранців, за Валерію Гонтареву – 349 голосів.

Під час представлення кандидатів Президент наголосив на своїй відданості принципу парламентсько-президентської республіки.

«Жодної узурпації влади сьогодні країні не потрібно. Чинна редакція Основного Закону країни наділяє мене як Президента достатнім обсягом повноважень, в тому числі і кадрових, необхідних для реалізації очікувань українського народу», - зазначив Петро Порошенко у своєму виступі.

Глава держави повідомив, що планує у найближчий час розпочати зустрічі з фракціями, щоб «тісна взаємодія, тісна координація дій між Президентом України і Верховною Радою стала тим прикладом, якого нам конче не вистачало останні роки».

Президент подякував Степану Кубіву за ефективну роботу на посаді голови Нацбанку, Олегові Махницькому – за роботу на посаді виконуючого обов’язки Генерального прокурора.

Окремо Президент подякував Андрію Дещиці за його результати на посаді в.о. міністра закордонних справ та заявив, що запропонував йому очолити одну з закордонних дипломатичних установ України. Ця пропозиція була прийнята, повідомив Глава держави.


Прес-служба Президента України