back

UNDP передала шістьом громадам Чернігівщини спецтехніку для управління відходами

18-04-2024 | 12:49

Цього тижня Іванівська, Киїнська, Киселівська, Новобілоуська та  Новобасанська громади, а також місто Чернігів отримали сучасну техніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, а також для транспортування та збору твердих побутових відходів. Серед техніки – сучасні навантажувачі, екскаватори, самоскиди та сміттєвози.

Така допомога стала можливою завдяки Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) за фінансової підтримки уряду Японії та Європейського Союзу.

«Ми разом досягаємо прогресу у партнерстві на рівні громад, областей та уряду спільно з міжнародними партнерами UNDP. Ми дуже раді бути «в одному човні» з нашими японськими друзями!» – зазначив директор Служби інструментів зовнішньої політики Європейського Союзу Петер Вагнер.

Радник Посольства Японії в Україні Ясумаса Ііджіма висловив велику повагу всім людям у громадах, які беруть участь у відбудові.

Зі свого боку, за потужну допомогу і загалом можливість працювати спільно задля відновлення громад нашої країни подякувала заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Анна Юрченко.

Загалом Чернігівська область отримала 17 сміттєвозів, 4 самоскиди та 8 одиниць різної важкої техніки. Також очікуються контейнери для сміття.

«Це громади Чернігівщини, які зазнали значних втрат та руйнувань через війну. Облога, окупація, вбивства, полон, знущання… Всі разом ми доклали максимальних зусиль для відновлення постраждалих населених пунктів, щоб знову повернути в них життя», – сказав заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Синенко.  

За словами керівників громад, це дійсно те, що потрібно. Техніка слугуватиме для потреб населення, зокрема вивезення твердих побутових відходів та ліквідації наслідків збройної агресії. Вона підсилить як наявні комунальні підприємства, так і ті, що формуються.

«Ми створили своє комунальне підприємство «з нуля». Відповідно дуже важко щось робити без спеціальної техніки. Зараз ми її отримали. Тому наше підприємство стало потужнішим і сильнішим», – каже голова Киїнської громади Андрій Головач.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
Фото – ПРООН в Україні