back

Чернігів. Офіційна інформація щодо захворюваності вихованців Новгород-Сіверської гімназії

24-09-2013 | 16:39

Протягом 24 вересня на декількох Інтернет-порталах з’явилась інформація про захворюваність на менінгіт дітей Новгород-Сіверської гімназії ім. К.Ушинського.

З метою перевірки даної інформації Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації звернувся за коментарем до головного лікаря Новгород-Сіверської центральної районної лікарні Світлани Шам.

За офіційною інформацією Новгород-Сіверської ЦРЛ до інфекційного відділення лікарні 19 вересня потрапили 5 учнів Державної гімназії ім. К. Ушинського. Діти були оглянуті консиліумом лікарів (лікар-педіатр, інфекціоніст, невролог, окуліст), проведено клінічне обстеження дітей. Дітям поставлено діагноз «Гостра респіраторна вірусна інфекція середньої ступені важкості» та призначене відповідне лікування.

Станом на сьогодні, 24 вересня, стан дітей задовільний, вони готуються до виписки.

Також медичною службою Державної гімназії ім. К. Ушинського вжито ряд протиепідемічних заходів: всі учні оглянуті лікарем-педіатром, проведені вологе прибирання, кварцування, провітрювання, санітарно-освітня робота з батьками та дітьми кожного класу. Тож загрози здоров’ю дітей на сьогодні немає.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації