back

Бахмацький район. Делегація Бахмаччини - на урочистостях у м.Путивль, присвячених 72-й річниці початку підпільно-партизанського руху на Україні

23-09-2013 | 17:30

22 вересня делегація району, очолювана головою райдержадміністрації Анатолієм Булигою, взяла участь в урочистих заходах, присвячених 72 річниці початку підпільно-партизанського руху на Україні, у м. Путивль Сумської області.

На заході були присутні керівники Сумщини, депутати Верховної Ради, обласні парламентарі, представники духовенства і громадськості. Ця пам’ятна дата покликана висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Великої Вітчизняної війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу.

Від імені депутатського корпусу ветеранів привітав голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко. «Партизанський рух був і залишається найяскравішим прикладом морально-політичної єдності людей, непорушної дружби народів цілої країни. І саме Сумщина стала його колискою. На Путивльщині, у Спадщанському лісі, зародилося і почало свій легендарний шлях партизанське з'єднання під командуванням Сидора Ковпака, чиї рейди відіграли важливу роль у наближенні Великої Перемоги, - звучало у привітанні голови ради. - Сумчани свято шанують пам’ять про своїх героїв. Отож, аби зберігалися в серцях наших дітей і онуків такі поняття, як Батьківщина, честь, обов’язок і пам’ять, у навчальних закладах, бібліотеках, музеях Сумщини є постійними заходи, присвячені відлунню партизанської слави, героїчному минулому нашого народу. Педагоги-наставники, ветерани війни розповідають підліткам про славні сторінки історії, про партизанські загони, що діяли в області, про подвиги народних месників у боротьбі з фашистськими окупантами. Юні мають відчувати бойовий дух далеких воєнних років, аби згодом передати його прийдешнім поколінням!» Очільник депутатського корпусу побажав ветеранам міцного здоров’я, бадьорості духу, мирного неба, щастя та добра.

Присутні поклали корзини з квітами до Меморіального комплексу «Слава» та до пам’ятника Руднєву. Ветерани згадували фронтові будні, свого командира – легендарного Сидора Ковпака, поділилися спогадами про війну. Говорили про те, що внесок партизанських формувань в загальну перемогу людства над фашизмом просто неоціненний. Тому День партизанської слави в Україні – лише мала частина того, що може зробити сучасне покоління для людей, які 70 років потому воювали в партизанських загонах.


Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату райдержадміністрації