back

Городнянський район. Урочисті заходи з нагоди 70-ї річниці визволення Городнянського району

23-09-2013 | 13:36

21 вересня в м. Городня відбулися урочисті заходи з нагоди 70–ї річниці визволення Городнянщини від фашистських загарбників, 90-ї річниці створення Городнянського району та Дня партизанської слави.

Святкування розпочалося мітингом біля Меморіалу «Скорботна мати». Зі словами привітання до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Микола Силенко: «Сьогоднішнє свято це перш за все данина пам’яті нашим ветеранам, які безприкладною мужністю та героїзмом відвойовували право на вільний вибір нашої долі. Тому, реалізовуючи політику Глави держави, влада району особливу увагу приділяє питанню соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій».

Із річницею визволення присутніх також вітали голова районної ради Григорій Примак, міський голова Андрій Богдан, ветерани Великої Вітчизняної війни. Делегація Щорського району передала естафету «Слава визволителям» представникам Городнянської районної організації ветеранів.

Біля приміщення центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді організовано виставку робіт дитячих будинків сімейного типу «Ми – щаслива родина».

Святкування продовжилось театралізованою урочистою ходою з екскурсом у минуле, яка відобразила історичний розвиток Городнянського району, починаючи з 20 років минулого століття і до сьогодення.

Під час урочистої частини на центральній сцені, яка передувала концерту, жителів району вітали народний депутат України Партії регіонів Михайло Чечетов, помічник народного депутата України Ігоря Рибакова Анатолій Ладний, представники облдержадміністрації, відділень Чернігівського та Київського земляцтва, інші почесні гості.

Сільські територіальні громади презентували святкові тематичні подвір’я та брали участь у «Святі короваю». У конкурсі-огляді садиб переможцеми стали Тупичівська та Поліська сільська рада.

На міському стадіоні проходили змагання з футболу, вихованці дитячої спортивної школи здійснили легкоатлетичний крос, присвячений Дню партизанської слави.

Ввечері жителі міста мали змогу відвідати розважальну програму, що проходила в районному будинку культури, оцінити майстерність учасників фаєр-шоу, концерт гостей із обласного центу та святковий феєрверк.


За інформацією сектору інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації
Фотографії надані міськрайонною газетою "Новини Городнянщини"