back

Чернігів. Святкування в області Дня фізичної культури і спорту – проведення Параду спортсменів

14-09-2013 | 10:12

13 вересня на головній площі міста Чернігова Департамент сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації спільно з відділом по фізичній культурі і спорту Чернігівської міської ради, обласним осередком НОК України провели урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту – Парад спортсменів та дали старт проведенню Всеукраїнського олімпійського уроку в області.

У заході взяли участь директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сердюк Оксана Станіславівна, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації – начальник управління з питань фізичної культури та спорту Григор’єв Ігор Васильович, начальник відділу по фізичній культурі і спорту міської ради Стецько Олександр Миколайович, керівники і представники обласних спортивних товариств «Колос», «Спартак», «Динамо», «Україна»; директори обласного і міського в м. Чернігові центрів «Спорт для всіх»; обласного центру «Інваспорт» і більше 500 юних спортсменів, представників обласних та міських ДЮСШ (дитячо-юнацьких спортивних шкіл).

На захід запрошені почесні гості: Заслужені майстри спорту України, призери Олімпійських ігор, призери чемпіонатів світу, чемпіони Європи Ольга Коробка, Оксана Хвостенко, Ніна Лемеш, Дмитро Митрофанов; ветерани спорту.

Як зазначила у своєму виступі директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сердюк Оксана Станіславівна: «В області розвивається 75 видів спорту у т.ч. 25 олімпійських. Розвиток спорту, підтримка здорового способу життя та будівництво спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів державної політики України, наголошує Президент України Віктор Янукович в «Нових соціальних ініціативах «Діти майбутнє України». У сучасних умовах забезпечення всебічного розвитку особистості учня носить визначальний характер, а відтак посилюється роль позакласної та позашкільної роботи. Спеціалізовані школи та гуртки мають давати учням можливість робити перші кроки до спеціалізованої спортивної, естетичної, професійної освіти. Систематичними заняттями у спортивних школах охоплено майже 15% дітей і учнівської молоді (третій показник серед областей України).

На офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків спортсменами області з початку року завойовано 70 медалей з 13 видів спорту, з яких 31 - золота. Загалом 186 представників області представляють регіон у складах збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях з 36 видів спорту.

Всього в навчальних закладах області функціонує майже 1200 спортивних майданчиків. До 1 вересня проведено їх поточні ремонти. Відпрацьовано питання облаштування в кожному районі та місті області близько 230 майданчиків (170 дитячих та 54 спортивних). Опрацьовується питання щодо будівництва спортивних майданчиків із штучним покриттям в усіх опорних загальноосвітніх школах області.

Функціонують 54 дитячо-юнацькі спортивні школи, з них 18 шкіл вищої та першої категорії. У цих закладах займається понад 16 тисяч учнів, працює майже більше 400 тренерів.

Програма урочистостей включала: святкове відкриття заходу, привітання та нагородження ветеранів спорту, нагородження кращих спортсменів, тренерів та фахівців фізкультурно-спортивної галузі грамотами та подяками Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, старт велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну», почесну ходу до Міського Палацу культури.