back

П’ятьом родинам у Киселівській громаді передали ключі від індивідуальних модульних будиночків

02-04-2024 | 19:17

У червні минулого року у Новоселівці нідерландська організація «Open Door Ukraine» (ODU) розпочала пілотний проєкт зі встановлення модульних будинків замість зруйнованих у приватні подвір’я. Сьогодні ж ключі від нових домівок передали п’ятьом родинам.

«Для нашої організації, для наших донорів дуже важливо, щоб люди могли жити на своїй землі. Наразі ми маємо справу з тим, що більшість будинків Киселівської громади зруйновані вщент, і наша організація разом з «Леруа Мерлен Солідарність» допомагає з отриманням повноцінного житла. Ми бачимо Україну вільною європейською державою, а для кожного українця прагнемо достойних умов життя», – зауважив голова ODU  Роберт Серрі. 

Ініціативу вдалося реалізувати спільними зусиллями як органів влади і громад, так і міжнародних організацій. Так, команда ODU збудувала каркаси нових будинків з SIP-панелей, натомість благодійний фонд «Леруа Мерлен Солідарність» надав необхідні матеріали для внутрішнього оздоблення та облаштування приміщень. До процесу долучилися Чернігівська РВА, яка допомогла з пошуком джерел фінансування, та Гончарівська селищна рада, кошти якої були спрямовані на будівництво фундаментів під модулі.

«Сьогоднішня подія відбувається завдяки вашій підтримці. Тому що Україні, в тому числі й Чернігівщині, було б дуже складно відновлюватися і продовжувати боротьбу за свою незалежність», – звернувся до міжнародних делегатів перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем. Він подякував Роберту Серрі та його команді за реалізацію ініціативи, фонду «Леруа Мерлен Солідарність» за надану підтримку та іноземним партнерам за потужну допомогу жителям області, а також всім учасникам процесу, які в синергії спрацювали на конкретний результат.

Голова БФ «Леруа Мерлен Солідарність» Матьйо Арден зауважив, що за кожним наданим будинком, за кожним кроком відбудови житла стоять людські долі: «Допомога людям – безперечний пріоритет для нашої команди. І я знаю, що для команди партнерів також. Це лише початок. Разом ми будемо робити ще більше – заради відбудови України, заради добробуту українців». 

«Відвідуючи такі місця, як Новоселівка, я кожного разу бачу, що відбувалося і продовжує відбуватися на кордонах. Тому дякую за те, що ви робите щодня. До того ж ви робите це місце безпечним, тому ми й змогли побудувати ці будинки і продовжимо тут працювати. Повернення людей назад – це новий розділ вашої історії», – сказала заступниця Голови Місії Посольства Королівства Нідерландів в Україні Есселін ван Ертен.

Емоції переповнюють пані Світлану: «Ми так довго чекали цього. Дякую фондам за такі гарні будиночки: заходиш всередину і душа радіє!»

Читати також: У Новоселівці стартував пілотний проєкт Open Door Ukraine зі встановлення модульних будинків у приватні подвір’я

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації