back

Якісні адміністративні послуги для жителів громад Чернігівщини – завдяки підтримці PROSTO

19-03-2024 | 17:44

Цей шведсько-український проєкт, а якщо конкретніше «Підтримка доступності послуг в Україні», вже допоміг 25 громадам регіону у відновленні роботи ЦНАПів, а Корюківській та Бобровицькій ТГ передав авто для мобільного обслуговування населення.

Проте, як запевнили сьогодні представники PROSTO, на цьому співпраця не завершується.

За словами Ольги Калініченко, експертки Проєкту, акцент подальшого співробітництва буде не тільки на відновленні ЦНАПів та їх матеріальному забезпеченні, але й на розвитку освітньої сфери, зокрема, облаштуванні укриттів.

«Побувавши в Бобровицькій, Носівській та Новобілоуській громадах ми побачили, що жителі отримують якісні адміністративні послуги, все працює і наша участь приносить користь. Але наразі ми хочемо допомогти і в інших сферах відновлення регіону», – наголосила  Ольга Калініченко.

Олександр Мазуркін, менеджер Проєкту PROSTO та Єва Калніна, менеджерка проєкту SALAR International, обговорили з командою ОВА нагальні проблеми регіону.

Серед основних Костянтин Мегем, перший заступник голови ОДА, назвав розмінування, відновлення бізнесу, відбудову закладів охорони здоров’я та соціального захисту, а також забезпечення укриттів.

Довідково. Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» є шведсько-українським проєктом для України з підтримки реформи децентралізації.

Особливий акцент приділений підтримці громад у створенні та модернізації ЦНАПів, покращенні доступу мешканців до послуг, налагодженні діалогу між жителями та керівництвом громад.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації