back

«Прозорість і підзвітність»: на сайті Чернігівської ОВА розміщується актуальна інформація про закупівлі

23-02-2024 | 12:12

У жовтні минулого року при обласній військовій адміністрації розпочала діяльність робоча група «Прозорість та підзвітність». Серед основних завдань — контроль за оприлюдненням видатків та надходжень структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Необхідно максимально фіксувати наявні негативні моменти, опрацьовувати кейси із закупівлями і доносити до людей об’єктивну інформацію», — така основна мета діяльності робочої групи, наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус під час чергового засідання Ради територіальних громад області 14 лютого.

Для інформування мешканців області про діяльність групи та ознайомлення з законодавчою базою на офіційному сайті Чернігівської ОВА функціонує відповідна рубрика. Тут можна ознайомитися з актуальними новинами про діяльність групи «Прозорість та підзвітність», та знайти інформацію про закупівлі за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, каталоги відновлення об'єктів, які фінансуються за кошти цього Фонду, а також інформацію про закупівлі з пороговою межею від 100 тисяч гривень, що проведені чи плануються структурними підрозділами обласної державної адміністрації.

Група «Прозорість і підзвітність» відкрита до співпраці, працює електронна пошта [email protected], куди можна надсилати повідомлення про можливі корупційні чи пов’язані з корупцією випадки, які будуть обов’язково розглянуті.

Рубрика і надалі надаватиме актуальну інформацію щодо витрачання коштів державного та місцевого бюджетів в області. Адже прозорість фінансових процесів — важлива умова довіри людей та запорука співпраці з міжнародними донорами. Платники податків мають знати та розуміти як витрачаються їхні гроші. Перш за все у таких сферах, як безпека та відбудова.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації