back

Безпекове питання – у фокусі робочої поїздки В’ячеслава Чауса до Ніжинського району

20-02-2024 | 16:49

На безпеці в усіх її проявах – від посилення військових підрозділів до облаштування укриттів у закладах освіти – акцентував увагу начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, перебуваючи сьогодні на Ніжинщині.

Під час наради у Ніжинській РВА очільник ОВА обговорив з місцевим керівництвом та військовими стан виконання мобілізаційних завдань, укріплення об’єктів критичної інфраструктури. Потім – ознайомлення з організацією освітнього процесу та станом укриттів у школах району.

Так, В’ячеслав Чаус відвідав дві школи: у селі Шаповалівка та імені Христини Алчевської у Борзні.

У першому закладі укриття та ігрові осередки облаштовано завдяки програмі «Дітям України» від ЮНІСЕФ. А в межах проєкту «Відбудова місцевих шкіл для стійкості» за підтримки ULEAD з Європою та Служби зовнішньополітичних інструментів (FPI) Єврокомісії – зробили загальний ремонт приміщень.

Водночас над облаштуванням укриття у Борзнянській школі варто ще попрацювати. Допоможе Фундація Олени Зеленської. Значну частину робіт, зокрема щодо технічного забезпечення, вдалося виконати завдяки міжнародним партнерам, в тому числі за фінансової підтримки ЮНІСЕФ та французької неурядової організації ACTED.

Принагідно В’ячеслав Чаус ознайомився з роботою Центру надання соціальних послуг у Борзні.

«І це теж про безпеку. Від літа на базі Центру працює спеціалізована консультативна служба допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Питання актуальне завжди, а в умовах війни – й поготів», – прокоментував начальник ОВА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації