back

Кількість безробітних зменшилась, вакансій – побільшало

15-03-2017 12:44

Ринок праці Чернігівщини демонструє позитивну динаміку. Протягом перших двох місяців 2017 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року на чверть збільшилась кількість роботодавців, які звернулися до центрів зайнятості області за допомогою в підборі кадрів. На стільки ж зросла кількість поданих ними вакансій. Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Всього протягом січня-лютого понад дві тисячі роботодавців скористалися послугами обласної служби зайнятості. З них 73,5% завдяки професійному відбору отримали бажаних працівників. Відтак укомплектовано 3,7 тисячі вакансій, а це на 44% більше, ніж за аналогічний період 2016-го.

За допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості звернулося майже 6 тисяч громадян. Всього перебували на обліку та отримували соціальні послуги близько 18 тисяч осіб.

За сприяння служби зайнятості роботу знайшли 1,7 тисячі безробітних. Зокрема, на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 80 осіб.

Крім того, 1100 безробітних за направленням служби зайнятості підвищували кваліфікацію та проходили перенавчання, 500 – залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Станом на 1 березня в області налічувалось 14,3 тисячі безробітних – на 12,5% менше, ніж рік тому. Водночас зменшилась і кількість претендентів на одну вакансію (9 осіб проти 11 минулого року).

 

За матеріалами Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода