back

Президент України вручив орден Свободи Президенту Європейської Комісії (2004-2014 рр.) Жозе Мануелю Баррозу

11-09-2015 07:56

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Європейської Комісії у 2004-2014 роках Жозе Мануелєм Баррозу. Глава держави вручив Жозе Мануелю Баррозу орден Свободи за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави.

Петро Порошенко відзначив визначну особисту роль, яку зіграв Жозе Мануель Баррозу у забезпеченні єдності Європейського Союзу та солідарності з Україною, у створенні проукраїнської міжнародної коаліції. Президент наголосив, що це дозволило зберегти нашу країну перед лицем російської агресії. «Ми боремося не лише за нашу незалежність, ми боремося за свободу і демократію як базові європейські цінності», – наголосив Президент.

Петро Порошенко та Жозе Мануель Баррозу з теплотою пригадали події червня 2014 року, коли у Брюсселі було підписано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Жозе Мануель Баррозу заявив: «Європа хоче допомогти Україні». Він високо оцінив досягнення Петра Порошенка на посаді Президента країни за цей важкий рік, що минув, відзначивши складність завдань, що стояли та постають з новими викликами та загрозами. «Довіра, якою Ви користуєтесь в європейських структурах, дуже важлива», – зазначив він.

«Вважайте мене другом України», – наголосив Жозе Мануель Баррозу та пообіцяв і надалі сприяти поступу України на європейському шляху.

Жозе Мануель Барозу прибув до Києва для участі у 12-й Щорічній зустрічі «Ялтинської Європейської Стратегії».


Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода