back

Коропський район. У Понорниці відкрили після капітального ремонту школу

05-09-2013 | 15:26

Першого вересня у с.Понорниця Коропського району урочисто відкрито красуню-школу із затишними та естетично оформленими класними кімнатами, навчальними кабінетами, бібліотекою, актовою і спортивною залами, санвузлами, роздягальнями, їдальнею.

На святі з нагоди Дня знань були присутні народний депутат України Ігор Рибаков, голова Коропської районної державної адміністрації Володимир Бригинець, Понорницький селищний голова Петро Василець, генеральний директор ТОВ «Будспеценергоресурси» Юрій Євтушенко.

Приміщення опорної Понорницької школи потребувало негайної реконструкції, навчальні кабінети – капітального ремонту, актова та спортивна зали були закриті.

У вересні 2012 року держава виділила на відновлення школи 8 мільйонів 600 тисяч гривень. За цей час будівельники ТОВ «Будспеценергоресурси» замінили покрівлю над актовою і спортивною залами та харчоблоком, старі вікна на металопластикові, збудували ганки головного та запасних входів, встановили дерев’яні та металопластикові двері, стіни та стелі зашили гіпсокартоном, облаштували підвісні стелі, в кожному кабінеті замінили підлогу, в коридорах та кабінетах фізики і хімії підлогу вимостили плиткою, виконали оздоблювальні роботи, побудували санвузли. Крім того, якісно проведено електромонтажні роботи з внутрішнього освітлення та електропостачання, повністю замінено опалювальну систему, прокладено внутрішній та зовнішній водогони, облаштовано вентиляційну систему, утеплено та оздоблено фасад, вимощено асфальтобетонні доріжки навколо школи. Встановлено нові меблі, парти, дошки та нове обладнання для харчоблоку, а вікна задекоровано сучасними вертикальними жалюзі.

Роботи із реконструкції Понорницької школи проводились за підтримки голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та сприяння народного депутата України Ігоря Рибакова у вирішенні фінансових питань.

Майже для 200 дітей із с.Понорниця створено комфортні умови для отримання освіти високої якості.



За повідомленням управління
освіти і науки облдержадміністрації