back

Ічнянська РДА. Щотижнева нарада в райдержадміністрації

04-09-2013 | 12:17

2 вересня цього року голова районної державної адміністрації С.Рубашка в залі засідань райдержадміністрації провів нараду з своїми заступниками, керівниками управлінь і відділів, апаратом райдержадміністрації, міським головою, керівниками окремих районних служб і організацій з питань розв’язання проблем соціально-економічного розвитку району, виконання актів вищестоящих органів державної виконавчої влади, розпоряджень і доручень голови облдержадміністрації. Також за запрошенням у нараді прийняв участь голова районної ради Є.Баранович.

С.Рубашка довів до присутніх результати роботи райдержадміністрації за минулий тиждень, проведенні заходи. Детально зупинився на святкуванні Дня знань у навчальних закладах району, зокрема на візиті голови обласної державної адміністрації В.Хоменка до Ічнянської загальноосвітньої школи № 4 та відвіданні ним будівництва Крупичпільського дошкільного навчального закладу.

Традиційно були заслухані інформації керівників КПЛЗ «Ічнянська ЦРЛ», РВ УДСНС України та представника РВ УМВС в області щодо стану справ за вихідні дні по лініях відповідальності. Медичні заклади працювали чітко без надзвичайних ситуацій. Пригод у районі по лінії рятувальників та міліції не було. Також голова райдержадміністрації підняв питання щодо підвищення рівня медичних послуг в районі. С.Рубашка зазначив, що Президент України під час щорічного послання до Верховної Ради «Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2013 році» звернув увагу на необхідність якісного поліпшення вітчизняної сфери охорони здоров’я, яке не лише безпосередньо впливатиме на поліпшення умов та якості життя широких верств населення, а і водночас сприятиме зменшенню витрат громадян на отримання неякісних послуг з охорони здоров’я. «За словами Президента України у сучасних умовах перед системами охорони здоров’я постали нові завдання, – сказав очільник району. – Такі завдання полягають у зміцненні профілактичних служб, підвищенні доступності та якості медичного обслуговування, вдосконаленні первинної медико-санітарної допомоги, поліпшенні кадрового забезпечення, скороченні нерівності та забезпечення справедливості в охороні здоров’я; завданні модернізації інфраструктури, її адаптації до потреб у наданні допомоги при хронічних неінфекційних хворобах».

Голова райдержадміністрації проаналізував стан соціально-економічного розвитку району за вісім місяців п. р. та дав доручення відповідальним працівникам виконати поставлені ним завдання щодо забезпечення належних показників виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району за дев’ять місяців 2013 року.

Керівник району акцентував увагу на проведення та підготовку сільськогосподарських робіт аграрного сектора району та вказав на необхідність прикладення всіх зусиль, залучення належних механізмів управлінню АПР райдержадміністрації.

У наданому слові голова районної ради Є.Баранович сказав, що 29 серпня цього року під час інтерв’ю провідним українським телеканалам Президент України В.Янукович підкреслив, що Українська економіка встояла під тиском світової кризи і „Точкою зростання” став агропромисловий комплекс. Так, виробництво продукції галузі зросло на 15% у порівнянні з 2012 роком. Зібрано один із найкращих за роки незалежності врожаїв зернових і зернобобових культур – понад 50 млн. тонн. Це дає збільшення обсягів експорту продовольства на зовнішні ринки – надійне джерело наповнення казни. Адже стабільні ціни на продукти харчування – запорука добробуту українських родин. «Тому розвиток районного агропромислового сектору надзвичайно важливий напрямок роботи органів місцевої влади» – підсумував Є.Баранович.

С.Рубашку цікавила ситуація по сплаті податку на доходи фізичних осіб, загальна сума надходжень до бюджету. Зупинився на планових показниках на вересень поточного року. При цьому С.Рубашка нагадав присутнім, що як того вимагає Президент України, потрібно постійно дбати про підвищення добробуту громадян та впроваджувати нові соціальні ініціативи Глави держави.