back

Начальниця Центрального міжрегіонального управління НАДС заслухала пропозиції службовців ОДА щодо законодавства про держслужбу

09-02-2024 | 17:00

Учора начальниця Центрального міжрегіонального управління НАДС Іоліта Адамська зустрілась з керівниками та працівниками структурних підрозділів Чернігівської обласної державної адміністрації.

Говорили про пріоритети роботи міжрегіонального управління. Зокрема, Іоліта Адамська наголосила на необхідності вдосконалювати комунікацію з Чернігівською ОВА та місцевими територіальними органами ЦОВВ.

Не менш важливі питання – зміни у законодавстві про оплату праці державних службовців та процес мобілізації.

Учасники розмови висловлювали непоодинокі думки щодо несправедливості започаткованого реформування системи оплати праці та неконституційності деяких законодавчо закріплених позицій, що в основі розпочатої реформи.

«Дуже важко буде залучити на державну службу молодих спеціалістів, враховуючи оклади окремих сімей посад та відсутність можливості стимулювати їх надбавкою за інтенсивність праці, яка була скасована. Не допомагає зберегти кадровий потенціал і зниження надбавки за вислугу років», — наголосила очільниця відділу діловодства, юридичної та кадрової роботи — юрисконсульт Департаменту інформдіяльності Чернігівської ОДА Катерина Ємельяненко.

Також наголошувалось на необхідності об’єднати зусилля для спрямування реформи іншим шляхом, аби рівень оплати праці (в тому числі й фахівців, що працюють на місцевому рівні) відповідав реаліям сьогодення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації