back

Міжнародна група військових спостерігачів оцінюватиме ситуацію на Чернігівщині

30-05-2014 17:00

30 травня у Чернігів прибула спеціальна міжнародна група військових спостерігачів моніторингової місії ОБСЄ. Метою роботи групи є відстеження соціально-політичної обстановки в Україні.

Як розповів представник управління верифікації Генерального штабу Збройних сил України підполковник Олександр Пономарьов, група військових спостерігачів працює в Україні на основі Положень Віденського документу зі зміцнення довіри та безпеки, прийнятому у 2011 році.

Ця група військових, яка за рахунком є дев’ятою місією від ОБСЄ, прибула в Україну 28 травня та закінчить свою інспекцію 9 червня. У Чернігові військові пробудуть один день. Вони вже зустрілися з представниками Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації, силових структур та чернігівськими військовими.

У свою чергу, директор Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев надав інформацію міжнародним спостерігачам про хід мобілізаційної роботи та стан справ у військових частинах на території області.

Полковник військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки Сесілія Монте Де Ока розповіла, що у групі, яку вона очолює, 7 членів з різних країн. Зокрема, троє – військовики зі Сполучених штатів Америки, решта – зі Швеції, Чорногорії, Литви та Словенії.

За її словами, військові спостерігачі перебувають тут на запрошення українського уряду та координують усі свої переміщення з українськими колегами. Як зазначила полковник, головна задача групи спостерігачів – оцінити, вивчити та правдиво передати інформацію, що саме зараз відбувається в Україні. Вона наголосила, що місія зокрема та ОБСЄ загалом демонструють свою готовність співпрацювати з українським урядом на принципах рівності та відкритості.

Як зазначив підполковник Олександр Пономарьов, українські військові вдячні за роботу моніторингових місій в Україні. „Присутність у нас міжнародних військових спостерігачів є значною підтримкою України з боку світової спільноти, а об’єктивні результати роботи місії дозволяють нашій країні відстоювати свої політичні інтереси на міжнародній арені”, – сказав він.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода