back

Урочиста хода «Нащадки Перемоги» та покладання квітів на Болдиній горі

21-09-2013 12:30

Святкування продовжилося урочистою ходою «Нащадки Перемоги» до Меморіалу Слави та Могили Невідомого Солдата на Болдиній горі.



На Меморіалі Слави відбулася урочиста церемонія Меморіальної акції «Естафета Воїнської Слави», Естафети пам’яті «Слава визволителям України», Всеукраїнської естафети пам’яті «Перемога в кожному з нас».

Меморіальна акція «Естафета Воїнської Слави», присвячена 70-річчю визволення України від фашистських загарбників, стартувала 23 серпня 2013 року під час святкування 70-річчя звільнення міста Харкова від фашистських загарбників.

Сьогодні на схилах Меморіалу Слави був розгорнутий прапор міста Чернігова, полотнище «Естафети Воїнської Слави», символами якої є радянський воїн, що врятував планету від фашистської навали та полотнище, на якому позначена дата звільнення міста Чернігова від фашистських загарбників – 21 вересня 1943 року.

Естафета пам’яті «Слава визволителям України» стартувала у лютому 2013 року та завершиться у жовтні 2014 року. Вона проходитиме містами та селами України поетапно відповідно до ходу бойових дій за звільнення території України.

Сьогодні підбито підсумки регіонального етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», яка проходила по чотирьом напрямкам області.

У рамках заходів відбулося символічне возз’єднання 4 регіональних прапорів слави, які є символами естафети. Ці прапори – це копії прапорів військових з’єднань та частин, що визволяли Чернігівську область у вересні 1943 року.

Естафета пам’яті «Перемога в кожному з нас» розпочалася у місті Луганську наповненням гільзи снаряду років Великої Вітчизняної війни землею з визволених українських міст. Адже саме земля була тим символом, за який воювали солдати.

Гільзу Естафети пам’яті «Перемога в кожному з нас» наповнили землею голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник звільнення міста Чернігова від фашистських загарбників Микола Булаш, учень третього класу школи № 25 міста Чернігова Іван Бут, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Гільзу, заповнену священною землею, міський голова передав до міста Полтави, яке було звільнене 23 вересня 1943 року.

Урочисті заходи на Болдиній горі завершилися покладанням квітів до вічного вогню.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода