back

Медичні та соціальні заклади області мають встановити аварійні системи електропостачання

25-01-2022 | 17:03

Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій аналізували стан забезпечення додатковими джерелами енергопостачання бюджетних закладів.

— За новими вимогами недостатньо мати дві лінії електропостачання з різних підстанцій. Обов'язково треба аварійне джерело, яке вмикається автоматично. Мушу констатувати — ситуація незадовільна. Значна частина установ не має генераторів, зокрема і Чернігівський медичний центр сучасної онкології, — наголосив очільник ОДА.

 

Проте, за словами  Володимира Кривенка, директора Департаменту енергоефективності, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства ОДА їх потужності все одно недостатньо для повноцінної роботи. 

А це значить, що в будь-який момент може виникнути загроза ефективному лікуванню та навіть життю пацієнтів, які перебувають у стаціонарних закладах та потребують кисневої підтримки.

Така ж ситуація і в інших сферах.

Також, існує проблема із з заборгованістю установ перед Чернігівобленерго та постачальниками електроенергії.

Ситуацію прокоментував комерційний директор АТ «Чернігівобленерго» Роман Бондар:

— У січні значну частину заборгованості медичні заклади області погасили, нагальним є питання вчасного підписання договорів на розподіл електроенергії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації