back

В'ячеслав Чаус у Ніжині говорив про авіацію, зброю та національний спротив

26-10-2021 | 15:30

Улітку цього року набрав чинності Закон України «Про основи національного спротиву», що вводиться в дію з 1 січня 2022 року. Він має на меті швидке та раціональне об'єднання військових структур та громадського руху спротиву у разі загрози. Документом передбачені, зокрема, особливості підготовки громадян до національного спротиву.

Як реалізовуватимуться положення цього закону у Чернігівській області, у межах якої 225 км кордону між Україною і державою-агресором, говорили сьогодні посадовці та військові під час тематичної конференції у Ніжині. Участь у заході взяв голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

Ініціатива вкрай актуальна для нашої країни, зважаючи на те, що восьмий рік на Сході України триває війна.

В області вже діє окрема бригада територіальної оборони, у кожному районі та в Чернігові — окремі батальйони.

Учасники конференції були одностайні в думці, що область раціонально поділена на зони територіальної оборони. Втім, потребує вивчення питання організації управління та матеріально-технічного забезпечення добровольчих загонів.

Крім того, для проведення заходів територіальної оборони необхідно прийняти відповідні програми на місцевому рівні.

У рамках конференції її учасники оглянули зразки озброєння і спорядження 163-го батальйону тероборони міста Ніжина.

Принагідно голова ОДА відвідав спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

— Підрозділ вражає своїми можливостями. У час пандемії важливість медичної спецтехніки важко переоцінити. На сьогодні розміщення майданчиків для посадки медичного гелікоптера — необхідність для більшості закладів охорони здоров'я, — поділися враженнями В’ячеслав Чаус і зазначив, що є плани збудувати подібний майданчик на території Чернігівської обласної лікарні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації