back

Для спортсменів Носівської громади у 2021 році відремонтують 400-метровий легкоатлетичний стадіон

17-05-2021 | 11:42

Із сучасним станом спортивного об'єкта, який планується капітально відремонтувати в громаді в рамках програми Президента України «Велике будівництво», ознайомилася перша заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Бойко. З метою та завданнями проєкту, його доцільністю для життя громади її ознайомив Носівський міський голова Володимир Ігнатченко.
На сьогодні у КПНЗ «ДЮСШ» навчаються 311 учнів у 29 навчально-тренувальних групах. Проводяться турніри з футзалу, мініфутболу, футболу, першість з легкої атлетики, змагання з легкоатлетичного триборства. Жителі громади тут можуть грати в теніс, шашки, шахи, волейбол, крім того, серед місцевих популярна скандинавська хода та інші види спорту.
Наразі легкоатлетичний стадіон спортивної школи знаходиться у незадовільному стані і проводити спортивні заняття та змагання не завжди вдається на належному рівні.
-    В результаті реалізації проєкту «Капітальний ремонт 400-метрового легкоатлетичного стадіону КПНЗ «ДЮСШ» Носівської міської ради» відбудуться кардинальні зміни. Поле стадіону, спортивна інфраструктура та місця для тренувань стануть сучасними та комфортними, - зазначила Олена Бойко.
Буде облаштовано стандартну кругову бігову 400-метрову доріжку навколо спортивного ядра та на 6 доріжок на прямому відрізку. Розмітку бігових доріжок передбачається виконати з дотриманням вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій.
Доріжки, південний сегмент спортивного ядра, доріжки для стипль-чез (steeplechase - скачки з перешкодами, в легкій атлетиці біг на 3000 метрів з перешкодами) матимуть поліуретанове покриття. Також на новому стадіоні будуть яма для стрибків у довжину, сектор метання спису, сектор штовхання ядра, сектор метання дису (молота), сектор стрибків у висоту, сектор стрибків з жердиною, яма з водою для бігу «стипль-чез» в середині віражу.
Також запроектовані нові дренажні лотки з підключенням до дощової каналізації стадіону.
Загальна кошторисна вартість проєкту складає 8,59 млн грн. Реалізація даного проекта буде здійснюватися за рахунок коштів ДФРР у сумі 5,7 млн грн та співфінансування з бюджету Носівської міської ради у сумі 2,86 млн млн.
Наразі, відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», проводиться процедура відкритих торгів.

Нагадаємо, що у 2021 році в рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво» також передбачено капітальний ремонт стадіону «Колос» у Борзнянській громаді.