back

Перше засідання Ради оборони Чернігівщини: військові — у повній бойовій готовності, для цивільних життя не змінюється

29-11-2018 20:23

Голова Чернігівської облдержадміністрації Олександр Мисник сьогодні увечері провів перше засідання Ради оборони області. На порядку денному — організація роботи в умовах воєнного стану.

Рада оборони — орган, на який відповідно до Закону України «Про оборону» в особливий період покладається керівництво виконанням на відповідній території заходів щодо оборони України. До її складу входять керівники правоохоронних органів та військових органів управління.

Читати також: Президент поставив задачі для роботи новому керівнику Чернігівської ОДА

Олександр Мисник підкреслив: жителям області варто зберігати спокій.  Для паніки немає підстав, ситуація повністю контрольована.

Банки, підприємства, заклади торгівлі, інші установи та організації продовжують працювати у звичайному режимі. Конституційні права громадян не обмежуються.

Система оповіщення населення перевірена та перебуває у стані готовності. Організовано взаємодію облдержадміністрації з командуванням військових формувань.

Як повідомили учасники засідання, усі військові частини області перебувають у стані бойової готовності. Деякі з них виведені в райони проведення навчань. Посилено охорону державного кордону, так само у посиленому режимі несуть службу правоохоронці та рятувальники, активізували контрдиверсійну роботу спецслужби.

Військовий комісар області Олександр Криворучко повідомив, що військкомати працюють у штатному режимі. Оповіщено понад 3,5 тисячі резервістів оперативного резерву першої черги бойових частин та майже 400 резервістів другої черги. Абсолютна більшість готові прибути до військових частин за першим викликом. Втім, про мобілізацію зараз не йдеться — такі виклики можуть здійснюватися для проведення навчальних зборів. Окрім того, до військкоматів прибули 19 добровольців.

Жителям контрольованих прикордонних районів варто нагадати, що на цих територіях вже тривалий час діють деякі режимні обмеження. Наприклад, без завчасного інформування підрозділів прикордонної служби у межах прикордонної смуги (10 км від лінії кордону) забороняється полювання, здійснення польотів легкомоторних і безмоторних літальних апаратів, випуск на воду маломірних суден та інших плавзасобів.

З метою захисту національної безпеки режимні обмеження у прикордонній смузі можуть бути посилені — у такому разі жителів завчасно повідомлять про це.

Представники спецслужб закликають бути пильними українських громадян, які перетинають кордон з Росією — співробітники ФСБ можуть вчиняти провокативні дії з метою отримання інформації про переміщення військової техніки на території нашої держави та заходи, пов’язані з впровадженням військового стану.

Надалі засідання Ради оборони Чернігівської області будуть проводитися регулярно для координації спільних дій, наголосив Олександр Мисник. А жителі області оперативно отримуватимуть інформацію про стан справ у регіоні.

Нагадуємо: телефон «гарячої лінії» голови облдержадміністрації 0 800 501740.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода