back

Ічнянщина: день шостий. Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації триває

14-10-2018 10:27

Оперативно про стан справ на постраждалій території Ічнянського району сьогодні зранку відповідні служби доповіли заступнику голови Чернігівської ОДА Сергію Сергієнку на засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Так, представники ДСНС повідомили, що на території арсеналу зберігання боєприпасів спостерігаються поодинокі вибухи. Постраждалих немає.

З початку доби авіацією ДСНС здійснено авіаційну розвідку технічної території арсеналу, двома пожежними літаками проведено 12 скидів води (96 тон) у межах арсеналу та вертольотом поза технічною територією 26 скидів (52 тони).

Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 49 заявок, вилучено 339 вибухонебезпечних предметів. Перевірено та очищено від вибухонебезпечних предметів 21 населений пункт (села Заудайка, Мала Дівиця, Обичів, Бурімка, Безбородьків, Шиловичі, Монастирище, Ольшана, Коломійцево, Полова, Колісники, Лісові Сорочинці, Стрільники, Левки, Городня, Тарасівка, Гмирянка, Коршаки, Лучківка Червоне та місто Ічня).

Організовано чергування 11 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу. Зокрема, пожежно-рятувальні відділення один раз залучалися до гасіння настилу в лісі на площі 0,8 гектатру поблизу села Августівка та три рази для допомоги підрозділам ЗСУ на технічній території арсеналу.

Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів залучався до виконання заходів по очищенню господарств та вулиць в селі Августівка від будівельного сміття, розвантаження будівельних матеріалів.

Психологами ДСНС надано психологічну допомогу 360 особам (усього з початку надзвичайної ситуації близько двом тисячам).

Місцевими органами влади створено резерв будівельних матеріалів, який передбачено для проведення відновлювальних робіт. Будівельні матеріали продовжують надходити з інших областей країни. Так, зокрема, учора Ічнянщина отримала 15 тон вантажу (цегла, шифер, цвяхи, будівельні плівка та дошка, продукти харчування) з Полтавської області.

Упродовж 13 жовтня здійснювалися роботи по доставці будівельних матеріалів до 10 населених пунктів: сіл Августівка, Буди, Грабів, Лучківка, Гужівка, Крупичполе, Сезьки, Дзюбівка, Тишківка, Іржавець).

Робочими групами проводилися комісійні обстеження житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. За результатами обстежень визначено пошкодженими 80 будинків, квартир та інших капітальних споруд у 10 населених пунктах (с. Августівка – 34, с. Дзюбівка – 24, с. Гмирянка та с. Лучків – по 6, с. Тишківка та с. Монастирище – по 3, с. Сезьки, с. Вільшана, с. Грабів та с. Городня – по 1).

Для забезпечення публічного порядку у населених пунктах, що входять до 16-ти кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами, для чого залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії. Працюють 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації.

У двох пунктах прийому (у Прилуках та Парафіївці) перебувають 92 особи, у тому числі одна дитина, вони забезпечені харчуванням, їм надається медична та психологічна допомога.

Триває видача гуманітарної допомоги. Зокрема, зосереджено 42 тони продуктів харчування, одягу – 8 тон, побутової хімії – 800 кілограмів, засобів особистої гігієни – 500 кілограмів.

В Ічнянському районі залишаються відключеними від газопостачання 3737 абонентів у 8 населених пунктах (м. Ічня, села Гмирянка, Іржавець, Гужівка, Рожнівка, Крупичполе, Бурімка, Максимівка). Вчора проведені роботи з відключення 1058 абонентів у 5 населених пунктах (м. Ічня – 791, с. Іржавець – 108, с. Крупичполе – 70, с. Рожнівка – 68, с. Бурімка – 73).

 

Сергій Сергієнко наголосив на першочергових завданнях: продовжити очищення населених пунктів від вибухонебезпечних предметів (у тому числі залучити до обстеження території квадрокоптери Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, що розташований у Чернігові). Відповідним службам ще раз об’їхати всі населені пункти і визначити потреби людей. Оперативно працювати над відновленням зруйнованих помешкань та інших капітальних будівель. Для цього невідкладно виготовляти проектну документацію. Держпродспоживслужбі відслідковувати епідеміологічну ситуацію на постраждалій території.

 

Нагадаємо, цілодобово працює «Гарячої лінії» за номерами (046) 2-678-274, (046) 2-676-003.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за повідомленням Департаменту з питань цивільного
захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода