back

Рейтинг Мінрегіону з децентралізації: Чернігівська область зберігає лідируючі позиції

11-10-2018 16:44

Чернігівщина знову в трійці лідерів за загальним рейтинговим показником щомісячного моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, що здійснює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Область – друга за відсотком населення ОТГ до загальної кількості населення, займає четверте місце по двох показниках: покриття громадами площі області та кількість ОТГ.

Моніторинг – це не просто узагальнені дані про перебіг реформи. Це показники реальних, відчутних для людей змін у містах та селах. І ці показники вперто демонструють, що у громадах, а отже і в країні загалом, стають більш якісними та доступними соціальні, освітні, медичні, адміністративні та комунальні послуги, оновлюються дороги та комунальна інфраструктура – тобто змінюється якість життя людей, – прокоментував дані моніторингу перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

Він також наголосив, що громад, які досі займають вичікувальну позицію і не поспішають об’єднуватися, усе ще багато. За даними моніторингу, громади у 110 районах з 490 (крім 25 тимчасово окупованих) досі не беруть участі у процесах об’єднання.

– Цей рік громади, які не об’єднуються, вже згаяли – втратили і час, і передбачені реформою можливості для розвитку. Але важливим для них буде наступний рік, коли віршуватиметься питання подальшої добровільності у процесі формування спроможного базового рівня місцевого самоврядування. Тобто у громад ще є шанс стати частиною історії успіху, яку зробили вони самі, а не хтось за них, – зауважив перший заступник Міністра.

За даними моніторингу, 479 ОТГ уже отримали в комунальну власність землі за межами населених пунктів (938,7 тисячі гектарів). До кінця року землю мають отримати всі 665 ОТГ, створені у 2015-2017 роках.

На Чернігівщині 24 ОТГ отримали документи, що засвідчують передачу земель сільськогосподарського призначення у власність їх громад. 

 

Читати також: Ще 13 громад Чернігівщини стали господарями землі

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
з використанням матеріалів Міністерство регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода