back

Найфутбольніша громада Чернігівщини, або Як організовують дозвілля та відпочинок у Плисківській ОТГ

06-08-2018 13:00

П’ять населених пунктів (трохи більше ніж 236 квадратних кілометрів) з майже трьома тисячами жителів і аж чотири футбольні команди: «Україна», «Агротрейд», «Петрівка» та «Єдність-2». Мова йде про Плисківську ОТГ, яку днями відвідали журналісти чернігівських медіа, аби побачити, як розвивається спортивне життя громади. Прес-тур організований Чернігівським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Голова Плисківської ОТГ Марина Вірко: «Наша громада ще тільки починає свій шлях (авт. – створена восени минулого року). Наразі ж основний акцент ми робимо на розвиток спортивного сектору, адже маємо потужну матеріально-технічну базу. А це чотири стадіони, два з яких зі штучним покриттям, два — з натуральним. Є футбольна база, готель. Тобто йдемо назустріч молоді, аби підростаюче покоління відчувало турботу від місцевої влади і розуміло свою важливість для життя громади».

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Вернигор зазначила, що на 2018-2020 роки затверджена Програма розвитку фізичної культури і спорту Плисківської сільської ради. Вона ж розповіла про досягнення футбольних команд, які постійно займають призові місця.

До речі, у Плисках щотижня проходять місцеві футбольні ігри. Цьогоріч започаткували проведення футбольного турніру пам’яті земляка Андрія Гриня.

Варто зазначити, що у Плисках тренуються футбольні команди і з інших регіонів. Наразі сюди приїхали вихованці приватних спортивних шкіл міста Києва (діти 8-16 років).

Ще одна гордість громади — волейбольна команда у сусідньому селі Сиволож. Тут тренуються дівчата шкільного віку.

Марина Вірко: «Надаємо всебічну підтримку, в тому числі і фінансову. Допомогли закупити спортивні форми, необхідний інвентар, забезпечуємо перевезення для участі у змаганнях.

Дбаємо і про розвиток інфраструктури. Плануємо витратити на капітальний ремонт центральної дороги у Сиволожі частину державної субвенції — понад 1,4 мільйона гривень. Ще близько 700 тисяч піде на встановлення освітлення у Великій Загорівці».

Серед запланованого: окультурити територію ставка у центрі Плисок, довести до ладу парк, щоб він став комфортною зоною відпочинку для місцевих жителів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода