back

«Дніпровський паром» знову зібрав однодумців з України та Білорусі

11-06-2018 15:29

Як об’єднати музеї Гомельської та Чернігівської областей туристичним маршрутом та залучити до закладів відвідувачів, говоритимуть упродовж двох днів у Чернігові близько 70 профільних експертів з України та Республіки Білорусь. Міжнародний музейний форум «Місцеві музеї: нові форми та інновації» відкрився сьогодні, 11 червня.

Привітала учасників Форуму заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова. Вона вкотре наголосила, що такий дружній, невимушений формат зустрічі сприятиме кращому обміну досвідом. Відтак, музеї обох регіонів зможуть вийти на новий рівень роботи, розкрити свій унікальний потенціал, що в свою чергу сприятиме розвитку громад. Недарма ж проект «Від партнерства місцевих музеїв до широкого транскордонного співробітництва» ще називають «Дніпровським паромом», завдяки якому об’єднаються заклади Чернігівщини та Гомельщини.

До речі, у квітні цього року в Чернігові фахівці вже обговорювали концепцію і структуру міжмузейного сайту та варіанти транскордонних інтермузейних екскурсійних маршрутів.

Читати також: «Дніпровський паром»: нові можливості транскордонного культурно-туристичного співробітництва

Наразі ж гості Чернігова дискутуватимуть не лише з приводу збереження культурної спадщини та доцільності нових форм і методів музейної роботи, а й обговорять можливі труднощі у даному напрямі та потенційні ризики.

Нагадаємо, восени минулого року між Чернігівською обласною державною адміністрацією та Гомельським обласним виконавчим комітетом підписано Угоду про співробітництво у сфері туризму.

Довідково. «Дніпровський паром» реалізується Гомельською філією громадської організації «Білоруський зелений хрест» у співпраці з Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка та Історико-археологічним музейним комплексом «Древній Любеч». Проект фінансується спільно з Європейським Союзом у рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕаPTC Білорусь – Україна.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода