back

В Остерській громаді побудують новий полігон для відходів

10-05-2018 15:41

Відповідний детальний план території площею понад три гектари погодили сьогодні під час засідання члени обласної архітектурно-містобудівної ради. Полігон розрахований на 15 років. Коли його побудують, закриють нині діючий. Втім, як наголосив начальник Управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Дмитрюк, проблему населення із сміттям це не вирішить у повній мірі. Адже пріоритетом є переробка відходів.

Також обласна архітектурно-містобудівна рада рекомендуватиме до затвердження ще три детальні плани. Перший — по розширенню території ТЕЦ за межами Корюківки (під будівництво складів), другий — для здійснення реконструкції цеху по збагаченню кварцового піску в Олешні на Ріпкінщині, ще один — з метою реконструкції елеватора на аграрному виробництві у Носівці.

Схвальне рішення отримав і детальний план території земельної ділянки, що розташована за межами населених пунктів Малолиственської сільської ради Ріпкинського району. Тут планується розміщення біоенергетичного комплексу з виробництва електроенергії потужністю 2,4 МВт та тваринницького комплексу для розведення великої рогатої худоби. Питання розглядалося ще у березні цього року. Тоді проектну документацію направили на доопрацювання.

Також учасники засідання обговорили доцільність створення генеральних планів для малих населених пунктів, які розташовані на лісистій місцевості. Адже генплан розробляється на перспективу забудови, що на такій території має певні особливості. За роз’ясненням вирішили звернутися до Мінрегіону.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода