back

Чернігівщина — серед лідерів у створенні ОТГ

12-02-2018 17:47

На сьогодні в Україні 3313 територіальних громад сформували 710 ОТГ. Проте майже вісім тисяч громад залишаються поки що необ’єднаними.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України оприлюднило результати Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування.

У загальному підсумку всеукраїнського рейтингу Чернігівщина зайняла 6 місце.

При цьому третю позицію область має за кількістю громад, що об’єдналися, — 297 із 569. Шосте місце — за показником кількості ОТГ (37). 51,5% покриття території об’єднаними громадами дозволило Чернігівщині розміститися за цим показником на 5 позиції.

 

 

Результати моніторингу прокоментував перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, зокрема, акцентуючи увагу на важливості планування мережі ОТГ:

— Важливо, щоб громади формувалися у відповідності до перспективних планів. Це аж ніяк не заперечує добровільності об’єднання, а лише дає змогу нікого не залишити поза реформою і наближує громаду до рівня спроможної. Багато тих громад, які формувалися раніше без дотримання перспективних планів, сьогодні здійснюють приєднання до себе нових рад. Є і ті, хто об’єднався, але до спроможності там ще далеко. Причина знову ж таки у тому, що не дослухалися і не врахували бачення перспективного плану. Це помилковий шлях. Ті, хто його пройшов, у цьому вже переконалися.

До речі, у затверджених Урядом перспективних планах 23 областей зазначено 1164 об’єднані територіальні громади. Однак, ця кількість не остаточна.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами Міністерства регіонального
розвитку, будівництва та ЖКГ України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода