back

Діалог між українськими та польськими лікарями: черговий візит делегації з Великопольського воєводства до Чернігівщини

05-12-2017 15:55

Співпраця між Чернігівською областю та Великопольським воєводством у сфері бізнесу, освітньому та культурному просторі, медичній галузі набирає обертів. Підтвердження цьому — черговий візит польської делегації на Чернігівщину.

 

Читати також: Чим можуть бути корисні одне одному Великопольське воєводство та Чернігівщина

 

Так, сьогодні, 5 грудня, колеги з Польщі зустрілися із заступником голови — керівником апарату ОДА Наталією Романовою. Предмет розмови — розвиток двостороннього обміну лікарськими практиками.

Вивчення польського досвіду, використання його на теренах нашої області наближає нас до європейських стандартів лікування, яких вже досягла Польща, — зауважила Наталія Романова і додала, що переконана: обидві сторони будуть взаємокорисні один одному.

Зі свого боку, керівник делегації з Польщі головний директор Великопольського Центру пульмонології та торакальної хірургії Александер Барінов-Воєвудзкі висловив зацікавлення у двосторонніх візитах медпрацівників. Він запевнив, що поляки готові продовжити навчання лікарів з Чернігівщини.

Наразі ж за домовленістю з головним лікарем обласної лікарні Андрієм Жиденком завтра, під час науково-практичної конференції «Напрямки підвищення якості та ефективності медичної допомоги хворим із захворюванням бронхолегеневої системи», зроблять перші спроби он-лайн підключень. Аби польські лікарі дистанційно стали учасниками медичного зібрання у Чернігові. Планують таку практику застосовувати і надалі, зокрема, під час профільної конференції, що відбудеться 15 грудня в Познані.

Завтра ж підпишуть договір про співпрацю між Чернігівською обласною лікарнею та Великопольським Центром пульмонології та торакальної хірургії.

 

Читати також: Культурна співпраця з Польщею — гарні перспективи

Наступний крок співпраці Чернігівщини і Великопольського воєводства – розвиток бізнесу

 

Загалом протягом останніх років співпраця української і польської сторін значно активізувалася як у культурній та гуманітарній сферах, так і бізнесі. Реалізуються спільні проекти, систематично відбуваються двосторонні візити делегацій, які сприяють подальшому розвитку дружніх взаємовигідних відносин.

 


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода