back

Чернігівщина першою впроваджуватиме національну Стратегію розвитку малого та середнього підприємництва в Україні

27-11-2017 16:58

Як допомогти підприємцям області розвивати свій бізнес – говорили учасники зустрічі з експертами Проекту FORBIZ сьогодні, 27 листопада.

У заході взяли участь в.о. першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, керівники Департаменту економічного розвитку ОДА, Агенції регіонального розвитку області та Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

Проект FORBIZ реалізується в Україні представництвом Європейського Союзу в партнерстві з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України в рамках ініціативи EU4Business. Його основна мета – створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, зокрема для представників малого і середнього бізнесу (МСБ).

Одним з перших кроків цієї співпраці стало створення національної Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Уряду в травці цього року.

Наступний етап – формування методології розробки політики МСП на регіональному та місцевому рівнях. Методологія забезпечуватиме, з одного боку, врахування регіональних особливостей, а з іншого – гарантуватиме узгодження документів з національною Стратегією розвитку МСП.

Як повідомила Юлія Свириденко, на сьогодні у сфері підприємництва в області здійснюють господарську діяльність понад 5 тисяч підприємств та більше 34 тисяч фізичних осіб.

Частка малого та середнього бізнесу на Чернігівщині зростає з кожним роком і зараз складає 99,9 % від загальної кількості підприємств у регіоні. Крім того, представники МСП забезпечують у середньому до 75 % новостворених робочих місць в усіх галузях господарського комплексу області.

Наразі цей сектор забезпечує майже три четверті обсягу реалізованої продукції.

Постійно зростають надходження до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого і середнього бізнесу. Так, за перше півріччя поточного року вони зросли на 40 % і сумарно становили 904 мільйони гривень. А це половина від усіх податкових надходжень.

– Обласна влада готова до співпраці з нашими європейськими партнерами. Адже в умовах сьогодення питання покращення бізнес-середовища, розвитку малого та середнього підприємництва є нашим пріоритетними завданнями, – наголосила в.о. першого заступника голови облдержадміністрації, підсумовуючи результати обговорення.

До речі, Чернігівщина стане пілотною областю в Україні, де розроблятиметься механізм імплементації національної Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва на регіональному рівні.

Наразі, готується проект тристороннього Меморандуму майбутньої співпраці між Проектом FORBIZ, облдержадміністрацією та обласною радою.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода