back

У Михайло-Коцюбинському вшанували пам'ять жертв голодоморів

25-11-2017 13:07

Щороку в останню суботу листопада українці вшановують жертв страшної трагедії минулого сторіччя – голодоморів, які забрали мільйони життів в Україні.

Сьогодні, 25 листопада, у селищі Михайло-Коцюбинське відбувся меморіальний захід. Представники обласної та Чернігівської районної державних адміністрацій, обласної та Чернігівської районної рад, працівники установ, підприємств та організацій Михайло-Коцюбинської ОТГ, учні місцевої гімназії зібралися, аби вшанувати жертв геноциду, вчиненого більшовицькою владою проти Українського народу, зокрема і жителів селища. Адже згідно з документами протягом 1932-33 років пішло з життя понад 350 селян — від малих дітей до літніх людей.

 

На знак пам’яті про мільйони українців, які загинули мученицькою смертю від голоду, та в пам'ять про українські села і хутори, які знелюдніли після однієї з найстрашніших трагедій XX століття, учасники заходу поклали квіти до пам’ятного хреста.

 

Голодомор став результатом цілеспрямованої політики тоталітарної держави. Ця політика мала на меті знищення не лише так званих «куркулів», а й «середняків», тобто всіх незалежних хліборобів, здатних чинити опір нав’язуваній колективізації, — сказала заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова, звертаючись до присутніх на скорботному заході.

 

Пам'ять про загиблих від голодомору вшанували хвилиною мовчання.

Співробітник Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук, краєзнавець Сергій Горобець озвучив вражаючі факти про Голодомор 1932-1933 років.

 

На знак пам’яті жертв голодоморів учасники меморіального заходу запалили свічки та помолились за всіх загиблих. Заупокійну литію відправив настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці отець Сергій.

 

Більше фотографій — на сторінці ОДА у Facebook.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода