back

Чернігівська ОДА продовжує співпрацю з Програмою розвитку ООН

10-11-2017 16:22

Сьогодні, 10 листопада, в. о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко від імені ОДА підписала Меморандум про взаєморозуміння щодо сталого розвитку між Програмою розвитку ООН, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Чернігівською обласною радою.

Меморандум є свідченням намірів щодо співробітництва та взаємодії між підписантами у сфері реформування місцевого самоврядування, сприяння розвитку малого фермерського господарства та несільськогосподарського бізнесу в сільських і малозабезпечених районах, сприяння доступу до якісного медичного забезпечення, здійснення заходів з енергозбереження тощо.

Підписання Меморандуму є пролонгацією напрацювань та результатів, отриманих завдяки ефективній роботі в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» протягом попередніх років.

Реалізація Проекту в області розпочалася у 2008 році. У його І та ІІ фазах взяли участь 11 «пілотних» районів: Коропський, Сновський, Срібнянський, Ріпкинський, Менський, Борзнянський, Корюківський, Куликівський, Бахмацький, Городянський та Чернігівський. Були відібрані сільські ради для участі в мікропроектах, створено та юридично зареєстровано 69 громадських організацій, які реалізували 76 мікропроектів на загальну суму близько 12 мільйонів гривень.

Протягом двох фаз Проекту майже 50 тисяч жителів Чернігівщини покращили умови свого життя. Зокрема, відновлено 43 дитячих садка та школи, 13 медичних пунктів, у 8 населених пунктах забезпечено доступ до якісної питної води, в 11 — зроблено енергозберігаюче вуличне освітлення. Ці місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту та приватних спонсорів.

У ІІІ фазі (з 2014 року) Проект уже традиційно підтримав сфери охорони здоров’я, екології, водопостачання у сільській місцевості, енергоефективності. Також впроваджувалися і нові компоненти: допомога у створенні ОСББ, розвитку вже існуючих об’єднань, впровадженні інновацій у місцевому врядуванні.

Співпраця в рамках Проекту та реалізація ініціатив громад дозволила поліпшити умови життя людей, якість і доступність послуг. Крім того, сприяла посиленню довіри з боку громад до процесу прийняття рішень місцевою владою.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода