back

У Кіптях відкрито модернізований ЦНАП

11-10-2017 17:44

Центр надання адміністративних послуг у Кіптівській ОТГ розпочав свою роботу рік тому під девізом «Мінімум часу — максимум послуг». Завдяки участі у Програмі «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення» цього року Центр модернізовано та оснащено сучасною технікою. Тут працююють 5 фахівців, а також 5 спеціалістів на віддалених робочих місцях. Відтак, майже чотири тисячі жителів Кіптівської ОТГ мають зручний та якісний доступ до адміністративних сервісів «на місцях».

Відкриття оновленого ЦНАПу відбулося сьогодні, 11 жовтня. Участь у заході взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, Перший секретар Представництва Європейського Союзу в Україні Бенедикт Германн, керівник початкової фази  Програми «U-LEAD з Європою» Сусанна Делланс, представники міністерств економічного розвитку і торгівлі та регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ України, в.о. першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови облради Валентин Мельничук.

 

 Мартін Хагстрьом: «Якість та доступність надання адміністративних послуг у багатьох випадках є тими критеріями, за якими жителі формують своє ставлення до місцевої влади та оцінюють її ефективність. А довіра до місцевої влади — один з найважливіших показників успішності реформи децентралізації та запорука розвитку громади. Сподіваюся на подальшу співпрацю, адже реалізований проект — це лише початкова фаза Програми U-LEAD з Європою».

 

Юлія Свириденко: «Реформа децентралізації є однією з ключових у нашій країні. Чернігівська область у лідерах по кількості створених об’єднаних територіальних громад. Приємно, що Кіптівська громада — одна з перших, які об’єдналися на Чернігівщині у 2015 році. Вона стала взірцем для тих, хто об’єднується сьогодні. Відкриття ж такого центру європейського зразку — це важливий крок до наближення послуг до людей та підвищення їх якості».

 

Пряма мова:

Голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма: «Наша мета — швидкий, прозорий, доступний сервіс у зручних та комфортних умовах. Сучасний ЦНАП — це не лише гарна будівля та нова техніка. Це й кваліфіковані фахівці, які тут працюють. До речі, провідні українські та шведські експерти розробили п’ять навчальних модулів спеціально для майбутніх працівників ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах України. Фахівці нашого центру пройшли тренінговий курс та підвищили кваліфікацію. Крім того, ми тісно співпрацюємо з управліннями Пенсійного фонду та соціального захисту, центром зайнятості».

ЦНАП модернізований за європейськими стандартами, він доступний і для осіб з інвалідністю. У приміщенні також обладнаний дитячий куточок.

Відтепер жителі Кіптівської ОТГ можуть отримати близько 100 адміністративних послуг. Найпоширеніші серед них — оформлення субсидій, реєстрація нерухомості, землеустрій, соціальний захист та оформлення пенсій.

Пряма мова керівника Кіптівського ЦНАПу Романа Юрченка:

Довідково. Протягом 2017 року в рамках пілотної фази Програми «U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення» в ОТГ України планується відкриття 26 ЦНАПів. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються, будуть застосовані до ЦНАПів, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це не менше 400 ЦНАПів до кінця 2020 року. «U-LEAD з Європою» — це міжнародна програма, що фінансується за рахунок донорської підтримки Європейського Союзу, зокрема Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода