back

Представники ОТГ освоюють проектний менеджмент

25-07-2017 12:34

Як писати проектні заявки та з якого боку підходити до стратегічного планування подальшої діяльності об’єднаної територіальної громади, говоритимуть два дні поспіль під час тематичного семінару у Чернігові.

Навчання, організоване Чернігівським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації за підтримки Проекту «U-LEAD з Європою», стартувало сьогодні.

Читати також: Центр розвитку місцевого самоврядування: нові перспективи просування реформ

 

— На жаль, ми поки не звикли мислити категорією «проект». Здебільшого у громадах його заміняють поняттям «об’єкт». Завдання нашого семінару — навчити формувати насамперед мету проекту та визначати його доцільність саме на даному етапі, — зазначає один зі спікерів, радник з питань регіонального розвитку Центру розвитку місцевого самоврядування Володимир Бойко.

 

Заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА Світлана Полторацька: «Чернігівщина — третя в рейтингу областей за формуванням об’єднаних територіальних громад. Функціонує 19 ОТГ. Вони мають змогу брати участь у конкурсі інвестиційних програм, що фінансуються за рахунок Державного фонду регіонального розвитку. Однак, громадам необхідно повчитися формувати відповідний запит. Більшість заявок у минулому році було відхилено через недотримання вимог до їх написання».

 

Читати також: Оголошення про конкурс інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР

Представники ОТГ погоджуються, що практичних навичок у цьому питанні їм таки бракує.

 

— Ми об’єдналися зовсім нещодавно. Поки чекаємо на вибори. Однак, думати про подальші дії варто вже сьогодні. Таке навчання дає змогу не лише заглибитись у пропоновану тему, а ще й поспілкуватися з колегами з інших громад, перейняти їх досвід, налагодити комунікацію, — каже Срібнянський селищний голова Олег Куделя.

 

Також, окрім основ проектного менеджменту, у програмі передбачена сесія з вивчення законодавства України про засади державної регіональної політики та планування соціально-економічного розвитку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода