back

Традиційно на Чернігівщині зібралися виконавці авторської пісні

10-07-2017 16:59

Цими вихідними на традиційному Міжнародному фестивалі авторської пісні та святкуванні Івана Купала на Голубих озерах, що на Ріпкинщині, учасники та гості свята мали змогу відчути атмосферу бардівського життя.

Автори та виконавці представили велику концертну програму.  

До урочистого відкриття заходу долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, голова Ріпкинської РДА Борис Мелашенко та голова благодійного фонду імені Софії Русової Іван Чаус.

Окрім конкурсної програми, в якій учасники представляли свої пісні у власному виконанні, створювали святковий настрій в день Івана Купала фольклорні колективи Чернігівщини. Дарували пісні гостям свята й автори-виконавці — лауреати минулих років. Цікавим для глядачів також став конкурс краси «Купальська квітка».

Під час свята працювали виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Містечко майстрів». Учасники фестивалю мали змогу долучитися до майстер-класів з традиційних ремесел та придбати оригінальну сувенірну продукцію.

Родзинкою заходу стало театралізоване обрядове дійство «В ніч на Купала» академічного Народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм з традиційним народним гулянням, піснями, танцями, стрибками через вогнище, дівочими співами, віночками та спусканням з гори вогняного колеса-сонця, яке є символом літнього сонцевороту.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода