back

Хочеш отримати кошти за невикористану субсидію? Подай заяву в органи соцзахисту

19-05-2017 17:30

Серед нагальних питань сьогоднішнього засідання Регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – субвенції з держбюджету на відшкодування пільг і субсидій ОСББ на оплату житлово-комунальних послуг. Захід відбувся під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Сергієнка.

Участь у засіданні взяли представники департаментів облдержадміністрації, управління ЖКГ Чернігівської міської ради, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Інна Снегерьова повідомила, що майже в кожному будинку, де створені ОСББ, більша половина мешканців отримують субсидії та пільги. Тож вона коротко розказала про основні зміни в порядку призначення та надання субсидій, які передбачені постановою КМУ від 26 квітня 2017 року. Так, до першого вересня особи, які мають невикористану суму субсидій, повинні подати відповідну заяву до місцевого управління соціального захисту населення. На підставі сформованих списків відділення поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта» здійснять перерахунок невикористаних коштів на банківські картки одержувачів субсидій.

Про стан надходження субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на відшкодування пільг і субсидій ОСББ на оплату житлово-комунальних послуг та порядок розподілу коштів поінформув заступник директора Департаменту фінансів ОДА Володимир Федчук. Субвенції надходять з державного в обласний бюджет, після чого кошти розподіляються між місцевими бюджетами. Для Чернігівщини у цьому році на відшкодування передбачена субвенція у розмірі близько двох мільярдів гривень. Станом на 18 травня отримано і використано майже всю суму, залишок складає понад 400 мільйонів гривень.

За словами замдиректора Департаменту фінансів, на Чернігівщині склалася непроста ситуація із погашенням заборгованості по виплаті компенсацій на відшкодування пільг і субсидій  — борг становить понад один мільярд гривень. При цьому особливістю ОСББ є те, що вони не можуть в повному обсязі здійснювати клірингові розрахунки, а потребують фінансування грошовими коштами.

Також на засіданні обговорили питання благоустрою прибудинкових територій. Начальник відділу комунального господарства та благоустрою управління ЖКГ Чернігівської міської ради Євгеній Дейнеко повідомив, що цього року здійснюватиметься капітальний ремонт прибудинкових територій по мікрорайонах, а не окремо взятих будинках. Тож якщо в сектор роботи потрапить і будинок ОСББ, його територію також впорядкують.

Довідково. Станом на перше травня 2017 року в області створено 343 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, які обслуговують 416 житлових будинків. З початку року в області створено 7 ОСББ.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода