back

Військово-історичний музей отримав модель польського корабля «Краків»

21-04-2015 13:52

Під час Другої світової війни у річці Десна під Ладинкою Чернігівського району затонув корабель «Смоленськ», переобладнаний з польського монітора «Краків». Сьогодні, 21 квітня, під час робочої поїздки заступник Міністра закордонних справ Республіки Польща Конрад Павлік передав модель згаданого польського судна у військово-історичний відділ Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського.

Зустріч польської делегації з представниками музею та Ладинським сільським головою Оленою Хоменко відбулася у рамках засідання Вишеградської четвірки.

Участь у заході також взяв директор Департаменту культури і туризму національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсеєнко та керівник Київського товариства ветеранів розвідки ВМФ Олександр Мармашов.

Варто зазначити, що окрім моделі корабля, польська делегація підготувала ще й спеціальні інформаційні стенди. До того ж, ведуться активні перемовини, щодо створення музею «Історія одного корабля» у селі Ладинка.

— Польща та Україна мають спільне історичне минуле. Варто його не лише пам’ятати, а й якомога точніше передавати нащадкам, — зазначив Конрад Павлік.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода