back

Свято у Сеньківці не відбулося. Через відмову української сторони

28-06-2014 11:33

Сьогодні, 28 червня на кордоні трьох держав, неподалік с. Сеньківка Городнянського району, Російська Федерація планувала проводити фестиваль «Слов’янська єдність — 2014». Захід було анонсовано як свято єдності трьох слов’янських держав — Росії, України та Білорусі.

Українська сторона у заходах брати участь відмовилась.

— Офіційна позиція обласної держадміністрації чітка і зрозуміла — не підтримувати проведення цього фестивалю, — заявив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Івашко. — Враховуючи складну військово-політичну ситуацію, яка склалася на кордоні України і всередині держави, коли на Донеччині та Луганщині отримують тяжкі поранення і гинуть українські військові — ми не маємо морального права брати участь у зазначеному заході, тим більше говорити про якусь дружбу.

За словами начальника прес-служби Чернігівського прикордонного загону підполковника Олександра Дудка, станом на 11 годину 28 червня жодних святкових заходів біля «Монументу дружби» не спостерігається.

— На перетині кордону трьох держав знаходяться тільки прикордонні наряди Росії, України та Білорусі. Офіційні делегації, туристи чи представники творчих колективів кордон сьогодні не перетинали, — каже Олександр Дудко.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода