Дегтяр Микола Сергійович

Народився 05 квітня 1990 року у селі Рокитне Бобровицького району Чернігівської області.

У 2007 році закінчив Пісківську ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. П. Тичини Бобровицького району.

Продовжив навчання у Броварському професійному ліцеї та здобув фах «рихтувальника кузовів автомобілів, електрогазозварника». Працював механіком на СТО у місті Бровари.

З 2008 по 2010 рік проходив строкову військову службу у складі 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону (м. Ужгород).

Після повернення з армії працював у КП «Київтранспарксервіс» і вступив на заочне навчання до Київського національного університету технологій та дизайну.

29 квітня 2015 року мобілізований до лав Збройних Сил України Бобровицько-Носівським об’єднаним районним комісаріатом.

У січні 2016 року заочно здобув ступінь бакалавра у Київському національному університеті технологій та дизайну та здобув кваліфікацію «фахівець у галузі легкої промисловості».

Старший солдат, кулеметник 11-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» (59-а окрема мотопіхотна бригада, м. Гайсин Вінницької області).

Загинув 22 червня 2016 року під час мінометного обстрілу у районі села Троїцьке Попаснянського району Луганської області.

Похований у селі Рокитне Бобровицького району Чернігівської області.

Указом Президента України № 330 від 11 серпня 2016 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).