Самусь Геннадій Васильович

Народився 25 липня 1993 року у селі Краснопілля Коропського району Чернігівської області.

У 2010 році після закінчення Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, вступив до Конотопського професійно-технічного училища Сумської області, де опанував професію газоелектрозварювальника та автослюсаря.

Займався боксом, брав участь у змаганнях різного рівня. Мав нагороди.

23 квітня 2013 року був призваний на строкову військову службу, яку проходив у м. Василькові Київської області у другій військовій частині А-2860 (96-а зенітно-ракетна бригада) Повітряного командування Військово-повітряних Сил України, де отримав військову професію старшого водія-механіка.

Через рік по закінченню строкової служби уклав короткостроковий військовий контракт на особливий період і продовжив службу у м. Броварах Київської області.

Згодом написав рапорт про направлення його для проходження подальшої служби у зоні АТО.

Військову службу проходив у районі Донецького аеропорту (опорний пункт «Зеніт») у складі зведеного загону Військово-повітряних Сил України «Дика качка».

Під час служби отримав звання молодшого сержанта, неодноразово нагороджений армійськими і військовими відзнаками.

18 березня 2015 року отримав кульове поранення у руку, проходив лікування у Красноармійському військовому госпіталі Донецької області.

Загинув 2 лютого 2016 року внаслідок мінно-вибухових травм у районі селища Спірне Артемівського району Донецької області.

Похований у селі Краснопілля Коропського району Чернігівської області.

Указом Президента України № 132 від 8 квітня 2016 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).