Деркач Сергій Павлович

Народився 11 грудня 1973 року у місті Івано-Франківськ у сім’ї військового.

Закінчив середню школу № 12 у місті Прилуки та Прилуцьке медичне училище, після чого вступив до Харківського військового університету на спеціальність «Метеорологічне забезпечення».

З червня 1998 року проходив службу в Збройних Силах України на офіцерських посадах.

30 грудня 2013 року майора С. Деркача призначили на посаду заступника командира 3-го танкового батальйону по роботі з особовим складом 1-ї окремої гвардійської танкової бригади (селище Гончарівське Чернігівського району).

30 липня 2014 року С. Деркач разом з водієм роти матеріально-технічного забезпечення В. Моісеєнком автомобілем доставляли набої та продукти харчування на блокпост під Луганськом. Біля села Шишкове Слов’яносербського району машина потрапила на замаскований фугас й підірвалась. В результаті вибуху здетонували боєприпаси, що перевозилися в автомобілі. Обидва воїни загинули миттєво.

Похований С. Деркач у місті Прилуки Чернігівської області

Указом Президента України №708/2014 від 8 вересня 2014 року, «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).