Горбенко Ігор Ігорович

Народився 13 січня 1983 року у місті Потсдам (Німецька Демократична Республіка) у сім’ї офіцера.

У 2000 році закінчив Ніжинську гімназію № 3, після чого навчався у Чернігівському військовому ліцеї та Полтавському інституті зв’язку, який закінчив у 2005 році.

У 2005–2010 роках — командир взводу радіозв’язку відділення радіо та супутникового зв’язку центру зв’язку Збройних Сил України у селищі Гостомель Київської області.

З 2010 року — майор І. Горбенко перебував на оперативно-технічних посадах у підрозділі «А» Служби безпеки України.

З початком бойових дій на сході України у 2014 році виконував забезпечення блок-постів військовослужбовців Збройних Сил України апаратурою спостереження та зв’язку.

Загинув 24 червня 2014 року біля опорного пункту українських військ №6 поблизу гори Карачун у районі міста Слов’янська Донецької області. Вертоліт МІ-8, у якому перебував І. Горбенко, був обстріляний терористами з ПЗРК. Всі члени екіпажу та співробітники СБУ, що перебували на борту, загинули.

Похований у селищі Гостомель Київської області.

Указом Президента України № 640 від 8 серпня 2014 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня з присвоєнням військового звання підполковник (посмертно).