22-10-2013 07:30

07.12.2012

Володимир Хоменко взяв участь у церемонії вручення
нагород переможцям обласного конкурсу «Благодійник року»

6 грудня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у п’ятій церемонії вручення нагород переможцям обласного конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських, яка цього року пройшла у м. Прилуки.

Як зауважив у своєму виступі керівник області, внаслідок заснування 5 років тому обласного конкурсу «Благодійник року», пойменованого на честь відомих меценатів Тарновських, змінено саму концепцію благодійництва в області.

«Якщо раніше це були поодинокі ініціативи окремих меценатів, то сьогодні благодійництво – важливий напрям у роботі багатьох підприємств і установ, невід’ємний атрибут суспільно свідомого громадянина, почесний обов’язок політика, депутата місцевої ради, громадського діяча.

Відрадно, що шляхетні традиції доброчинності меценатів Розумовських, Галаганів, Тарновських на Чернігівщині сьогодні гідно продовжують сучасні благодійники: керівники приватних компаній, представники благодійних фондів та доброчинних організацій, бізнесмени, волонтери й усі небайдужі громадяни», - наголосив Володимир Хоменко.

Завдяки допомозі учасників конкурсу на Чернігівщині відновлювались храми, ремонтувалися школи та дитячі садки, з’являлися спортивні майданчики, а заклади охорони здоров’я отримували нове сучасне устаткування і обладнання. Не залишились поза увагою меценатів спортивні та культурно-масові заходи, підтримка науково-видавничої справи. Коштом благодійників надавалася допомога людям з особливими потребами, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Володимир Хоменко відзначив також працю волонтерських організацій, що надають допомогу громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах. Тому цього року конкурс збагатився ще однією номінацією – «Кращий волонтер», яка розширює коло його учасників, додає позитивного суспільного резонансу.

«І не так важливий розмір наданої допомоги. Головне, щоб ішла вона від щирого серця, з великою любов’ю до рідного краю, до людей, які живуть і працюють на древній і прекрасній Чернігово-Сіверській землі.

Адже, даруючи радість ближньому, кожен з нас виконує святий обов’язок перед Богом і людьми, бо людина приходить у цей світ для радості, і немає більшої втіхи ніж дарувати її іншим.

А добрі справи учасників нашого конкурсу дарують всім жителям області найголовнішу і найкоштовнішу річ – віру в добро і взаємодопомогу, надію на краще майбутнє», - підкреслив очільник області.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник вручили переможцям дипломи та відзнаки «Чернігівський симаргл».

А переможцями конкурсу цього року стали:

В номінації «Благодійник року – приватна особа» переможцем став меценат, благодійник, Почесний громадянин міста Прилуки, Юрій Коптєв.

Ще один переможець у номінації «Благодійник року – приватна особа» – народний депутат України, обраний по 206-му виборчому округу, благодійник та меценат Владислав Атрошенко.

Також перемогу у номінації «Благодійник року – приватна особа» здобув Почесний громадянин міста Прилуки, депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко.

У номінації «Благодійник року – всеукраїнська бізнес-структура» переможцем, за рішенням оргкомітету, стала компанія «Товариство з обмеженою відповідальністю “Житло-Буд”» м. Київ, почесний президент Іван Куровський, народний депутат України, обраний по 209-му виборчому округу.

У номінації «Благодійник року – благодійник-початківець» переміг Олександр Ковальов, директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівська Автомобільна Компанія».

В номінації «Благодійник року – регіональна бізнес-структура» переможцем визначено сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба-Нова», генеральний директор Сергій Гайдай.

Також переможцем номінації «Благодійник року – регіональна бізнес-структура» стало товариство з обмеженою відповідальністю «Наташа – Агро», генеральний директор Олександр Мороз.

У номінації «Благодійник року – кращий волонтер» переможцем стала Реґіна Гусак голова правління Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Міський молодіжний центр „Жменя”.

В номінації конкурсу «Благодійник року – неприбуткова організація» переможцем став благодійний фонд «Слов’янський», директор комітету благодійного фонду Тамара Бондар.

Ще один переможець у номінації конкурсу «Благодійник року – неприбуткова організація» – «Благодійний фонд журналу «Единственная», президент благодійної організації Інна Катющенко.

І у номінації «Благодійник року – представник малого бізнесу» переможцем став приватний підприємець Юрій Міклухо-Маклай, с. Калитянське Козелецького району.


Прес-служба облдержадміністрації


Список
учасників обласного конкурсу «Благодійник року»
імені меценатів Тарновських 2012 року, які отримали Подяки


15.11.2012

Поширення прикладів благодійництва на Чернігівщині

14 листопада 2012 року у приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Управлінням з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації спільно з Громадською радою при облдержадміністрації було проведено круглий стіл на тему «Поширення прикладів благодійництва на Чернігівщині».

У засіданні круглого столу взяли участь представники органів влади, громадських організацій та благодійних фондів.

Начальник Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван ознайомив присутніх з історією розвитку благодійництва на Чернігівщині, також розповів про проведення конкурсу «Благодійник року» протягом останніх років та основні умови участі в ньому. Так, за час існування конкурсу участь у ньому взяли близько півтори сотні благодійників. Тільки минулого року на почесне звання благодійника року номінувалися 39 учасників, які витратили на благодійну діяльність кілька десятків мільйонів гривень.

Начальник відділу Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ігор Слєзко ознайомив учасників засідання з окремими положеннями Податкового кодексу, які стосуються благодійної діяльності та деякими змінами до них.

Представник управління у справах сім’ї та молоді Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Шемець розповів про діяльність волонтерських організацій та напрями їх діяльності в області.

Директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Алла Кот, продовжуючи тему, ознайомила присутніх з роботою волонтерських організацій, що діють при всіх районних ЦСССДМ та наголосила на важливості їх діяльності.

Президент Чернігівської міської громадської організації «Євроклуб»; член Громадської ради при облдержадміністрації Юрій Ткач запропонував під час проведення конкурсу «Благодійник року» відзначати не тільки благодійників, а й кращих волонтерів області, для чого ввести ще одну номінацію «Волонтер року». Голова правління Чернігівської обласної організації Всеукраїнського жіночого народно-демократичного об’єднання «Дія» Наталія Проскуріна ознайомила присутніх з роботою Інтернет-порталу «Українська біржа благодійності», за допомогою якого всі бажаючі можуть долучитися до благодійництва та меценатства шляхом вибору сфери діяльності. Разом з тим, портал дає можливість відслідковувати подальше проходження допомоги та її використання. Н. Проскуріна запропонувала створити подібний ресурс на теренах Чернігівщини для кращої координації благодійної діяльності та ефективнішого використання коштів благодійників.

Підсумовуючи результати засідання «круглого» столу, начальник Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван зазначив, що всі озвучені пропозиції будуть уважно розглянуті та опрацьовані членами організаційного комітету конкурсу та знайдуть своє відображення у відповідних рішеннях.


Управління з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю
облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України