back

31-01-2014 12:20

2013


16.12.2013

Співпрацюємо заради спільної мети

Богдан М.А., голова Федерації профспілкових організацій Чернігівської області

Необхідною соціально-економічною умовою сталого розвитку будь-якої держави є наявність розвинутого громадянського суспільства, функціонування його інститутів по забезпеченню рівних прав, економічного зростання, запобігання та врегулювання соціальних конфліктів, підвищення добробуту населення. Перехід до сталого розвитку передбачає активізацію діяльності об’єднань громадян, профспілок, ділових і наукових кіл, урахування інтересів основних груп населення при частковій фінансовій підтримці їхньої діяльності з боку держави.

Робота Федерації профспілкових організацій Чернігівської області зорієнтована на основну функцію профспілок – соціально-економічний захист працюючих та членів їх сімей, вирішення виробничих і соціальних завдань, посилення соціального діалогу.

Як відомо, соціальний захист працюючих у значній мірі залежить саме від ефективності застосування соціального діалогу, починаючи від найвищого - державного рівня до найнижчого – локального, готовність учасників до співпраці при вирішенні проблемних питань та пошуку взаємоузгоджених рішень.

Відповідно до положень Закону України «Про соціальний діалог в Україні», Федерація профспілкових організацій області співпрацює з усіма соціальними партнерами. Особлива увага приділяється співпраці з відділенням Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області.

Так, прагнучи об’єднати зусилля для збереження соціальної стабільності в регіоні, забезпечення конституційних прав і гарантій працюючих, створення можливостей для цивілізованого, правового врегулювання конфліктних питань, Федерацією профспілкових організацій області та більшістю галузевих обкомів профспілок укладені Угоди про співпрацю з відділенням Національної служби посередництва і примирення.

Для оперативного, в разі необхідності, спільного реагування у випадках загострення соціально-трудових відносин, виникнення конфліктних ситуацій у трудових колективах підприємств, установ, організацій, створена Робоча група із представників профспілок та відділення НСПП, яку очолює заступник голови ФПО.

Тривалий час серед причин, що мають вплив на виникнення ускладнень між найманими працівниками і роботодавцями на підприємствах, в організаціях та установах області залишаються: несвоєчасність виплати заробітної плати, недостатні темпи погашення заборгованості із заробітної плати, скорочення чисельності або штату працюючих, переведення працівників на умови неповної зайнятості, не підвищення тарифних ставок (посадових окладів) у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати та низький рівень оплати, відпустки за власний рахунок працівників, ненадання пільг та компенсацій, передбачених колективними договорами та інше.

Своєчасний взаємний обмін інформацією про наявність чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах та організаціях дає можливість приймати своєчасні взаємоузгоджені рішення та здійснювати заходи, спрямовані на локалізацію соціальної напруги.

Як засвідчив багаторічний досвід, за будь-якої ситуації треба узгоджувати свої дії, знаходити розумні компроміси між виконавчою владою, профспілками, найманими працівниками та роботодавцями, заздалегідь прогнозувати виникнення соціальної напруги та завчасно її попереджувати.

На запити відділення НСПП кожного півроку Федерація профспілкових організацій області та галузеві обкоми профспілок надають необхідні матеріали для здійснення прогнозування розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів).

Високою популярністю серед спілчан користується щоквартальний інформаційний бюлетень відділення Національної служби посередництва і примирення в Чернігівській області.

Прикладом позитивної роботи ФПО та її членських профспілкових організацій є проведення за участю фахівців відділенням НСПП нарад, семінарів, «круглих столів», на яких розглядаються питання трудового законодавства, права як працівників так і роботодавців, застосування нормативно-правових актів України з питань праці.

Практика роботи підтверджує важливість здійснення заходів щодо підвищення рівня правової обізнаності працюючих, що озброює їх знаннями про свої трудові права, порядок висунення вимог та вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), поширює коло спілчан, які обирають цивілізований правовий шлях колективного захисту своїх інтересів.

У зв’язку із набранням чинності норм Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відділенням НСПП на територіальному рівні здійснено оцінку відповідності критеріям репрезентативності Федерації профспілкових організацій області, 5-ти обласних, 3-х міських та 22-х районних профспілкових організацій для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Підсумовуючи зазначене, слід підкреслити, що співпраця профспілок з відділенням НСПП в області є процесом, який знаходиться у самому центрі розробки та спостереження за виконанням соціальної політики та економічної стратегії, здійснює свій внесок у напрацювання компромісів та їх втілення задля збереження соціального спокою у трудових колективах.


26.11.2013

На Чернігівщині проведено нараду-семінар та урочисті заходи
з нагоди відзначення 15-ої річниці від дня утворення
Національної служби посередництва і примирення

З нагоди 15-ої річниці від дня утворення Національної служби посередництва і примирення відділенням НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення) проведено нараду-семінар «Національній службі посередництва і примирення – 15 років» та урочисті заходи, які відбулися 15 листопада 2013 року на базі Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій області за участю голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області М.А. Богдана, виконавчого директора Чернігівської обласної організації роботодавців «Співдружність» В.М. Козирєва, голови Чернігівської обласної організації підприємців-роботодавців «Чернігівщини» Б.С. Бойправа, заступника керуючого справами апарату Чернігівської обласної ради О.П. Антоненка та представників позаштатних інституцій НСПП в області.

На початку засідання з вітальним словом виступив начальник Відділення О.Г. Дєдіков, який відзначив досягнення і здобутки Відділення упродовж 15 років діяльності та висловив вдячність присутнім за вагомий внесок у сприяння поліпшенню соціально-трудових відносин, збереження соціальної стабільності в регіоні.

У своєму виступі заступник начальника Відділення – завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування О.А. Козаченко поінформувала присутніх про історію створення Національної служби посередництва і примирення та її відділень в АРК та областях, основні напрямки та підсумки діяльності Відділення. Зокрема зазначила, що Національній службі посередництва і примирення за 15 років діяльності на території Чернігівської області, у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, організаціями профспілок та їх об’єднаннями, вдалося врегулювати 68 вимог, висунутих майже 16-ю тис. найманих працівників підприємств, установ та організацій у 27-ми колективних трудових спорах. З метою об’єднання зусиль по збереженню соціальної стабільності в регіоні, на даний час Відділенням укладено 24 Угоди про співпрацю з окремими структурними підрозділами обласної державної адміністрації, Федерацією профспілкових організацій області, галузевими обкомами профспілок, обласними об’єднаннями організацій роботодавців, Головним управлінням Пенсійного фонду України в області, Головним управлінням юстиції в області, Територіальною державною інспекцією з питань праці, Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, тощо.

Завідувач сектора правового забезпечення М.В. Максименко зупинилася на резонансних колективних трудових спорах, вирішенню яких сприяло Відділення та доповіла про результати оцінки відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців на територіальному рівні. Так, упродовж 2010-2013 років Відділенням визнано репрезентативними 37 суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців.

Під час урочистих заходів начальник Відділення вручив Почесні грамоти Національної служби посередництва і примирення голові Федерації профспілкових організацій області М.А. Богдану та начальнику юридичного відділу апарату Куликівської районної державної адміністрації, завідувачу інформаційно-консультаційним центром НСПП в Куликівському районі, арбітру НСПП Корогод Ю.П., а кожному із присутніх – Листи подяки Відділення за багаторічну плідну співпрацю та папки з інформаційними матеріалами.

Керуючись нагодою, голова Федерації профспілкових організацій області М.А. Богдан вручив начальнику Відділення О.Г. Дєдікову Почесну грамоту Федерації профспілок України.

Підводячи підсумки наради-семінару, начальник Відділення подякував присутнім за участь у святкових заходах із нагоди відзначення 15-ої річниці від дня утворення Національної служби посередництва і примирення та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.


Ю.Г.Демченко, головний спеціаліст сектора
аналітично-інформаційної роботи та
прогнозування відділення НСПП
в Чернігівській області

25.10.2013

15 років забезпечення стабільності стану
соціально - трудових відносини на Чернігівщині

17 листопада 2013 року виповнюється 15 років з дня утворення Указом Президента України відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів») Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) – державного органу, покликаного забезпечувати переговорний процес і процедуру вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), що виникають між найманими працівниками і роботодавцями.

Потреба в даній інституції стала очевидною саме у 90-х роках, коли під впливом економічних негараздів (призупинення виробництва, невиплати заробітної плати) відбувалися масштабні страйки, мітинги, інші акції соціального протесту. Під час створення НСПП були враховані рекомендації Міжнародної організації праці та досвід розвинених країн, де аналогічні служби існують понад століття і формувалися разом із становленням економіки.

Відтоді в конструкції соціально-трудових відносин ринкового зразка НСПП відіграє роль посередника, який, у разі виникнення конфліктної ситуації, пропонує сторонам правовий, досудовий шлях врегулювання спірних питань за столом переговорів.

В Чернігівській області з січня 2001 року здійснює свої повноваження відокремлений структурній підрозділ Національної служби посередництва і примирення – відділення НСПП. До моменту його утворення сприянням вирішенню конфліктів у сфері праці на території регіону займалося представництво Північного відділення НСПП.

В процесі діяльності, направленої на поліпшення стану соціально-трудових відносин та збереження соціальної стабільності у трудових колективах Чернігівщини, було вирішено 27 колективних трудових спорів та врегульовано 68 вимог, висунутих майже 16-ю тисячами найманих працівників підприємств, установ та організацій.

Характеризуючи розбіжності між сторонами під час виникнення колективних трудових спорів (конфліктів), можна констатувати, що у 95% випадків вимоги працюючих стосувалися порушень законодавства про оплату праці та зобов’язань колективних договорів в частині своєчасності виплати заробітної плати.

Представництво Північного відділення НСПП, а в подальшому – відділення НСПП постійно здійснювало моніторинг усіх видів протестних дій працюючих, пов’язаних з повним або частковим припиненням роботи, сприяло зменшенню соціальної напруги і пошуку взаємоприйнятих рішень.

В результаті вдосконалення системи превентивних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), відділенню НСПП у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та організаціями профспілок вдалося не допустити загострення 370-ти конфліктних ситуацій у трудових колективах із загальною кількістю найманих працівників - 138 тис. осіб.

Особлива увага в процесі реалізації визначених повноважень, приділялась ефективному застосуванню регламентованих Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» примирно-переговорних процедур, проведенню узгоджувальних зустрічей та налагодженню соціального діалогу між сторонами трудових відносин, використанню різних форм взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями профспілок та роботодавців, з якими на даний час укладено 24 Угоди про співпрацю.

Працює «гаряча» телефонна лінія відділення НСПП для надання консультативної допомоги з питань законодавства про працю (77-62-77).

Дієву допомогу відділенню НСПП у виконанні визначених завдань і функцій надає сформований на території області позаштатний інститут Національної служби посередництва і примирення у складі: 14-ти трудових арбітрів, 3-х незалежних посередників та 21-го завідуючого інформаційно-консультаційними центрами, які працюють на громадських засадах в районах і містах обласного підпорядкування.

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відділенням НСПП проведена робота по здійсненню оцінки відповідності критеріям репрезентативності 35-ти суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу на територіальному рівні.

З метою забезпечення поінформованості громадськості та зацікавлених сторін соціально-трудових відносин про основні напрямки та результати своєї роботи, підвищення рівня правової культури сторін соціального діалогу, відділення НСПП здійснює систематичний випуск прикладної друкованої продукції – Інформаційного бюлетеня та тематичних буклетів, має особисту сторінку на web-сайті облдержадміністрації та власний інформаційний ресурс (http://nsppch.ucoz.ua/).

Результати 15-річної діяльності Національної служби посередництва і примирення на території Чернігівської області свідчать, що у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, профспілками та роботодавцями була забезпечена певна стабільність соціально-трудових відносин у трудових колективах регіону.

Напередодні ювілейної річниці Національної служби посередництва і примирення адресуємо теплі слова поздоровлення та подяки за вагомий внесок у відстоюванні цінностей соціальної справедливості людей праці відповідальним працівникам місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань профспілок і роботодавців, трудовим арбітрам, незалежним посередникам, керівникам інформаційно-консультаційними центрами НСПП в районах і містах області, які активно сприяють утвердженню правових відносин між найманими працівниками й роботодавцями, піднесенню економіки, забезпечення суспільного миру та злагоди.


Козаченко О.А., заступник начальника відділення
Національної служби посередництва і примирення
в Чернігівській області

24.09.2013

Про поглиблення взаємодії відділення НСПП в Чернігівській області
з організаціями профспілок та їх об’єднаннями

Олена Козаченко, заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області - завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування

Здійснюючи свої повноваження щодо сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та їх своєчасному вирішенню у трудових колективах підприємств, установ і організацій, відділення НСПП в Чернігівській області значну увагу приділяє питанню вдосконалення взаємодії зі сторонами соціально-трудових відносин, особливе місце серед яких належить професійним спілкам.

Так, на даний час 12 із 24-х угод про співпрацю відділенням НСПП в Чернігівській області укладено саме із суб’єктами профспілкових організацій області.

Серед відпрацьованих упродовж багатьох років форм взаємодії:

- взаємний обмін інформацією про вірогідність та причини виникнення чинників дестабілізації соціально-трудових відносин, можливі шляхи подолання їх негативних наслідків;

- спільне здійснення прогнозування виникнення випадків ускладнення стану соціально-трудових відносин;

- участь у примирних процедурах по вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів);

- створення на території області робочої групи зі складу представників Федерації профспілкових організацій області та відділення НСПП для оперативного розгляду конфліктних питань; підготовки комплексу спільних заходів щодо поліпшення стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню та сприянню своєчасному і справедливому вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів); надання правової допомоги профспілковим організаціям в питаннях практичного застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)»;

- спільні заходи з підвищення рівня правової культури найманих працівників у питаннях колективного захисту трудових прав та інтересів: проведення круглих столів, семінарів, конференцій, інших організаційних та правоосвітніх заходів з питань трудового законодавства та вирішення трудових спорів, підготовка та видання методичних рекомендацій, посібників, роз'яснень, листів тощо;

- поширення позитивного досвіду вирішення колективних трудових спорів на підприємствах, в установах, організаціях, які перебувають у сфері дії членських організацій Федерації профорганізацій області та інші.

Після набрання чинності статей 6 та 7 Закону України «Про соціальний діалог в Україні», відбулося розширення напрямків співпраці відділення НСПП з суб’єктами профспілкових організацій області в частині проведення оцінки їх відповідності критеріям репрезентативності для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

Станом на 20.09.2013 року зазначену оцінку вже пройшли 32 профспілкові організації області, серед яких: Федерація профспілкових організацій, 5 обласних організацій професійних спілок України, 22 районних і 3 міських організацій Профспілки працівників освіти і науки України та Територіальний форум профспілкових організацій.

20 вересня 2013 року під час проведення начальником відділення НСПП Олександром Дєдіковим чергової робочої зустрічі з заступником голови Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Петром Чорноротом та головою Чернігівської обласної профспілкової організації профспілки працівників соціальної сфери Віталієм Лисічем з обговорення перспектив подальших спільних дій по збереженню соціальної стабільності у трудових колективах підприємств, установ та організацій районі і міст, відбулося урочисте вручення Свідоцтва про репрезентативність Чернігівської обласної організації професійної спілки працівників культури України її голові Івану Буренку, який подякував відділенню НСПП за проведену роботу. Присутні лідери профспілок запевнили начальника відділення НСПП Олександра Дєдікова в продовженні плідної співпраці щодо сприяння поліпшенню трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та своєчасного їх вирішення.


24.09.2013

Розширюємо коло взаємодії

Олена Козаченко, в.о. начальника відділення НСПП в Чернігівській області

З метою пошуку нових методів правовиховного впливу на учасників соціально-трудових відносин, 09-10 вересня 2013 року працівниками відділення НСПП в Чернігівській області проведені робочі зустрічі: з завідувачем сектору правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Чернігівській області Інною Кебець та заступником директора Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Петром Підгайним.

Метою даних зустрічей стало визначення загальних засад взаємодії у сфері освітньої діяльності, у т.ч.:

- налагодження співпраці з обласною міжвідомчою координаційно-методичною радою з правової освіти населення;

- надання допомоги науково-методичного, інформаційного та консультаційного характеру у сфері здобуття та підвищення кваліфікації;

- реалізація спільних програм з питань підвищення правової освіти учасників соціально-трудових відносин, представників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, представників позаштатних інституцій НСПП (проведення спільних лекцій, семінарів, тренінгів, конференцій, інших організаційних та правоосвітних заходів з питань трудового законодавства та вирішення колективних трудових спорів);

- поширення інформації про діяльність з підвищення рівня правової культури, публікації наукових і науково-методичних матеріалів за спорідненими напрямками роботи в офіційних друкованих джерелах, видання інформаційних матеріалів та іншої друкованої продукції за результатами спільної роботи.

Петру Підгайному було запропоновано розроблену тематику лекцій, які можуть бути прочитані фахівцями відділення НСПП за умови включення у навчальний план Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій на 2014 рік, а також проект Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Чернігівській області та Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій для розгляду.

З Інною Кебець досягнуто домовленостей щодо підготовки проекту двостороннього наказу про взаємодію між Головним управлінням юстиції у Чернігівській області та відділенням НСПП в Чернігівській області.


28.08.2013

Відділенням НСПП в Чернігівській області проведено  прес-конференцію для представників засобів масової інформації 

13 серпня 2013 року працівники відділення НСПП в Чернігівській області взяли участь у засіданні прес-клубу «Ділове слово», що діє на базі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації з метою поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики, задоволення потреби громадян в інформації. 

На черговому засіданні розглядалося питання виконання на території області Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

На захід були запрошені представники всеукраїнських та місцевих засобів масової інформації, радіо та телебачення.

Начальник відділення НСПП в Чернігівській області Олександр Дєдіков повідомив, що в нашій країні колективні конфлікти вже 15 років вирішуються за допомогою Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)». На виконання зазначеного Закону, Указом Президента України у листопаді 1998 року була створена Національна служба посередництва і примирення як постійно діючий державний орган, головними завданнями якого визначено сприяння поліпшенню трудових відносин, прогнозування, запобігання виникненню та сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), здійснення посередництва при вирішенні таких спорів (конфліктів).

Заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області - завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Олена Козаченко розповіла про основні напрямки та результати роботи відділення НСПП в Чернігівській області по впровадженню норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», збереженню соціальної стабільності у трудових колективах, налагодженню соціального діалогу між сторонами та учасниками соціально-трудових відносин. Так, упродовж 12 років діяльності, відділення НСПП сприяло врегулюванню 59 вимог, висунутих 11,5 тис. найманих працівників у 24-х колективних трудових спорах на 22-х підприємствах, в установах та організаціях. В результаті вдосконалення системи превентивних заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), відділенню НСПП, у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та організаціями профспілок, вдалося не допустити загострення 320-ти конфліктних ситуацій у трудових колективах із загальною кількістю найманих працівників - 138 тис. осіб. 

Характеризуючи розбіжності, що виникали між сторонами соціально-трудових відносин, можна констатувати, що більш, ніж у 90% випадків вони стосувалися порушень законодавства про оплату праці та зобов’язань колективних договорів в частині своєчасності виплати заробітної плати. При цьому, головним чинником дестабілізації стану соціально-трудових відносин була заборгованість із заробітної плати. Аналітична діяльність відділення НСПП по вивченню стану соціально-трудових відносин дає додаткові можливості для прогнозування виникнення соціальної напруги у найбільш конфліктогенних галузях економіки, запобігання виникненню колективних трудових спорів та проявів соціальної активності найманих працівників. 

Крім того, відділення НСПП сприяє поширенню правових знань серед сторін соціально-трудових відносин та громадськості, співпрацюючи із засобами масової інформації; в межах своєї компетенції розглядає звернення трудових колективів та окремих громадян щодо порушень їх соціально-економічних та трудових прав.

Більш детально на резонансних колективних трудових спорах, врегулюванню яких сприяло відділення НСПП, зупинилася завідувач сектора правового забезпечення відділення НСПП в Чернігівській області Марина Максименко. Зокрема, в різні роки вдалося відновити законність і нормалізувати соціально-трудові відносини у трудових колективах: Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка (2002р., кількість учасників спору – 108 осіб), відділу охорони здоров’я УМВС України в області (2004р., кількість учасників спору – 150 осіб), КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» (2005р., кількість учасників спору – 999 осіб), закладів і установ освіти м. Прилуки (2005р., кількість учасників спору – 1285 осіб), ВАТ «ЕК «Чернігівобленерго» (2006р., кількість учасників спору – 3320 осіб), КП «Варва-Водоканал» (2008р., кількість учасників спору – 35 осіб), КП «Чернігівське тролейбусне управління» (2010р., кількість учасників спору – 864 особи) тощо. 

На даний час відділення НСПП сприяє вирішенню 3-х колективних трудових спорів, два з яких зареєстровані у філії «Смолинський торфозавод» державного підприємства «Чернігівторф», а один – у Чернігівському учбово-виробничому підприємстві УТОС.

Про хід врегулювання у 2012 році колективного трудового спору між найманими працівниками та адміністрацією ДП «Чернігівторф» та набутий при цьому досвід щодо захисту соціальних та трудових прав найманих працівників розповів голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України ДП «Чернігівторф» Андрій Зайков, який принагідно подякував відділенню НСПП за активне сприяння вирішенню даного колективного трудового спору та висловив сподівання щодо найскорішого позитивного врегулювання вимог найманих працівників структурного підрозділу ДП «Чернігівторф» - філії «Смолинський торфозавод».

Після виступів спеціалісти відділення НСПП відповіли на численні запитання журналістів та домовилися з представниками окремих місцевих засобів масової інформації про співпрацю в частині рекламування діяльності Національної служби посередництва і примирення й відділення щодо правового врегулювання конфліктних ситуацій у трудових колективах.

Того ж дня хід проведення заходу було висвітлено у новинах Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії «Сіверцентр» та телерадіоагенства «Новий Чернігів», на офіційному web-сайті Чернігівської облдержадміністрації.


21.06.2013

Предмет та методи регулювання соціально-трудових відносин

Соціально-трудові відносини визначають становище людини у світі праці, її спосіб життя, оточення, клімат у трудовому колективі, ефективність трудової соціалізації. При цьому, вони залежать не тільки від трудової поведінки самої людини, але й від безлічі факторів.

Існують основні категорії та поняття, що відбивають процес становлення і розвитку соціально-трудових відносин, їх основні характеристики і якості. Так, структурними складовими соціально-трудових відносин є предмет, суб'єкти, рівні, принципи і типи.

Під предметом соціально-трудових відносин розуміють процеси і явища, які виникають у соціально-трудовій сфері. Їх можна розділити на три блоки: соціально-трудові відносини зайнятості; соціально-трудові відносини, які пов’язані з організацією та ефективністю праці; соціально-трудові відносини, які виникають у зв’язку з винагородою за працю.

Предметом групових (колективних) трудових відносин між працівниками і роботодавцями може виступати кадрова політика в цілому або її окремі елементи (атестація працівників, контроль і аналіз трудової діяльності, оцінка ефективності праці, організація та нормування праці, трудові конфлікти і їх розвиток, трудова мотивація).

Предмети соціально-трудових відносин розрізняються за рівнями:

- територіальним (спільні для економічно активного населення певної адміністративної одиниці трудові проблеми, наприклад, створення нових робочих місць, підтримка місцевих виробників, рівень професійної підготовки працівників, стан соціальної інфраструктури регіону, покращення екологічної ситуації та ін.);

- галузевим (специфічні питання конкретної галузі: нормування праці, встановлення мінімальних гарантій заробітної плати відповідно до кваліфікації та мінімальних розмірів доплат і надбавок з урахуванням специфіки виробництва, забезпечення належних умов праці, встановлення мінімальних соціальних гарантій і пільг та ін.);

- національним (макроекономічним) (основні принципи і норми реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин, зокрема, щодо гарантій праці й забезпечення продуктивної зайнятості населення, створення сприятливих умов для підприємницької діяльності, підтримка національного виробника, забезпечення мінімальних гарантій в оплаті праці соціальне страхування, збереження навколишнього природного середовища тощо).

Предмет соціально-трудових відносини має організаційно-правове закріплення, юридичною формою якого є договори та угоди різних рівнів, котрим передують переговори. При цьому, найкращою формою погодження інтересів найманих працівників та роботодавців є та, котра базується на партнерських відносинах і виключає диктатуру будь-якого класу, органу чи особистості. Як засвідчує досвід, соціальне партнерство - найприйнятніший метод оптимізації, досягнення балансу інтересів між роботодавцем та найманими працівниками. Існує декілька груп продуктивних методів регулювання соціально-трудових відносин, які мають використовуватися в економіці ринкового типу: нормативно-правові, програмно-цільові, адміністративно-розпорядчі, організаційно-впорядкувальні, договірні, погоджувально-арбітражні, посередницькі, примирні, партисипативні.

Нормативно-правові методи є результатом нормотворчої діяльності держави (органів законодавчої, виконавчої влади та місцевого самоврядування). Ця форма регулювання соціально-трудових відносин передбачає застосування норм, що містяться в законах, постановах уряду, указах Президента, інших нормативних актах, які затверджуються органами державної влади та місцевого самоврядування.

Програмно-цільові методи передбачають розроблення й застосування програм у соціально-трудовій сфері, які, залежно від рівня реалізації, поділяються на національні, регіональні (територіальні), галузеві та локальні (програми виробничого рівня підприємств, організацій). Так, на національному рівні в Україні розробляються та реалізуються програми зайнятості, соціальної політики, розвитку і використання трудового потенціалу, боротьби з бідністю та багато інших.

Адміністративно-розпорядчі та організаційно-впорядкувальні методи застосовуються переважно на рівні підприємств й організацій та покликані регламентувати взаємовідносини в системах роботодавець — адміністрація; адміністрація — наймані працівники; керівник – підлеглі працівники, а також взаємовідносини між працівниками, які пов’язані різними формами поділу та кооперації праці. Застосування цих методів на практиці передбачає розроблення організаційних регламентів (оргпроектів), положень про структурні підрозділи, посадових інструкцій, графіків робочого часу й відпочинку тощо.

Суть договірних методів, що використовуються в соціально-трудовій сфері, пов’язана з проведенням консультацій, переговорів між соціальними партнерами та укладенням системи угод і договорів на різних рівнях соціально-трудових відносин.

Застосування погоджувально-арбітражних, посередницьких, примирних методів має на меті запобігати трудовим конфліктам та вирішувати їх без соціальних потрясінь і руйнівних процесів.

Використання партисипативних методів передбачає запровадження сучасних форм і методів участі найманих працівників в управлінні виробництвом, у прийнятті та реалізації організаційно-управлінських нововведень.

Як свідчить міжнародний досвід і, передусім досвід країн з розвинутою ринковою економікою, для ефективного функціонування соціально-трудових відносин, необхідна, з одного боку, наявність дієвої системи соціального партнерства, а з іншого — активна діяльність держави в соціально-трудовій сфері. Водночас, украй важливо задіяти комплекс заходів (адміністративних, організаційних, економічних тощо), які оптимізують відносини між роботодавцем і найманими працівниками безпосередньо на виробничому рівні, забезпечують баланс інтересів суб’єктів та органів, що функціонують на цьому рівні.


Юлія Корогод,
завідуючий інформаційно-консультаційним центром НСПП
в Куликівському районі, трудовий арбітр НСПП,
начальник юридичного відділу апарату Куликівської райдержадміністрації

26.02.2013

З досвіду співпраці зі сторонами соціального діалогу впровадження
інформаційної політики відділення НСПП в Чернігівській області

Одними із основних завдань інформаційної діяльності Національної служби посередництва і примирення визначено підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, сприяння поглибленню соціального діалогу.

З метою розширення інформаційного ресурсу для подальшого розвитку інформаційного напрямку діяльності, відділенням НСПП в Чернігівській області практикується залучення представників сторін соціального діалогу до процесу забезпечення потужного впливу на свідомість учасників соціально-трудових відносин щодо ефективності та доцільності правових шляхів вирішення розбіжностей, які виникають.

Пропозиція відділення стосовно активізації даного виду діяльності була врахована в планах роботи Національної служби посередництва і примирення на 2012-2013 роки.

Дієвим засобом реалізації співпраці зі сторонами соціального діалогу у впровадженні інформаційної політики НСПП є використання Бюлетеня Національної служби посередництва і примирення.

Так, в рамках заходів щодо організації його передплати, відділенням НСПП двічі на рік направляються листи до органів державної влади та місцевого самоврядування, професійних спілок, об’єднань роботодавців, представників позаштатних інституцій НСПП, в яких не тільки пропагандується дане фахове видання, а й запрошується до співпраці шляхом сприяння безкоштовній публікації на його сторінках підготовлених статей з актуальних питань соціально-трудових відносин.

Слід зазначити, що даний підхід знаходить активний відгук серед адресатів. По своєму змісту статті, які надходять до відділення НСПП, мають як теоретичне, так і практичне висвітлення питань, що піднімаються.

Так, у 2011 році відділення отримало 16 інформаційних матеріалів, 11 з яких були розміщені на сторінках Бюлетеня НСПП та на тематичній сторінці відділення НСПП, що розташована на web-сайті Чернігівської облдержадміністрації (www.cg.gov.ua). Серед них:

- стаття Корогод Ю.П., завідуючого інформаційно-консультаційним центром НСПП в Куликівському районі, трудового арбітра НСПП, завідувача юридичного відділу апарату Куликівської райдержадміністрації «Про участь інформаційно-консультаційного центру НСПП в забезпеченні соціальної стабільності трудових колективів Куликівського району Чернігівської області» (Бюлетень НСПП №7-8,2011; web-сайт ОДА, рубрика «Статті, інтерв’ю, виступи»);

- стаття Богдана М.А., голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області «Пріоритетні напрямки в діяльності Ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області» (Бюлетень НСПП №3-4,2011);

- стаття Огородника О.Г., трудового арбітра НСПП, проректора з гуманітарної освіти та виховної роботи Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій та праці «Соціальне партнерство як елемент соціально-ринкової економіки. Природа і суспільна функція соціального партнерства» (Бюлетень НСПП №3-4,2011);

- стаття Федоренка О.М., завідуючого інформаційно-консультаційним центром НСПП у Варвинському районі, завідуючого сектору праці управління праці та соціального захисту населення Варвинської райдержадміністрації «Колективно-договірне регулювання соціально-трудових відносин» (Бюлетень НСПП №5-6,2011; web-сайт ОДА, рубрика «Статті, інтерв’ю, виступи»);

- стаття Дуброва А.В., першого заступника начальника управління Держгірпромнагляду по Чернігівській області «На порядку денному – комплексне управління охороною праці» (Бюлетень НСПП №9-10,2011)»;

- стаття Падалки Л.В., директора Чернігівського обласного центру зайнятості «Соціальні послуги служби зайнятості – повернення громадян до праці» (Бюлетень НСПП №7-8, 2011);

- та інші.

Упродовж 2012 року відділенням продовжено роботу в даному напрямку. При цьому, створення власного web-сайту (www.nsppch.ucoz.ua) дало додаткові можливості для рекламування інформаційних відносин сторін соціального діалогу. Серед оприлюднених матеріалів найбільш цікавими були:

- стаття Позняк Л.В., начальника Територіальної державної інспекції з питань праці в Чернігівській області «Створення Територіальної державної інспекції з питань праці в Чернігівській області, завдання та роль її в регулюванні соціально-трудових відносин» (web-сайт відділення НСПП);

- стаття Огородника О.Г., трудового арбітра НСПП, юрисконсульта Чернігівського державного технологічного університету «Трудовий колектив як суб’єкт трудового права і соціального діалогу» (Бюлетень НСПП №9-10,2012; web-сайт відділення НСПП);

- стаття Корогод Ю.П., завідуючого інформаційно-консультаційним центром НСПП в Куликівському районі, трудового арбітра НСПП, завідувача юридичного відділу апарату Куликівської райдержадміністрації «Держава в системі соціально-трудових відносин» (web-сайт відділення НСПП).

Даний вид співпраці сприяє не тільки підвищенню рівня правової обізнаності та збагаченню практичного досвіду сторін соціально-трудових відносин, а й створенню позитивного інформаційного іміджу Національної служби посередництва і примирення.


Олена Козаченко – завідувач сектора
аналітично-інформаційної роботи
та прогнозування відділення НСПП
в Чернігівській області

*****


Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода