back

12-03-2013 09:57



Україна
ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

(тринадцята сесія шостого скликання)
____________2013 року
м.Чернігів



Про встановлення ставок збору за
заготівлю другорядних лісових
матеріалів, здійснення побічних
лісових користувань та використання
корисних властивостей лісів

З метою посилення державного контролю у сфері охорони, збереження, раціонального, невиснажливого використання лісових ресурсів, наповнення місцевих бюджетів від здійснення спеціального використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійсненні побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів відповідно до пункту 331.11. статті 331 Податкового кодексу України, статей 6, 30, 67, 72-74, 77 Лісового кодексу України, Бюджетного кодексу України, законів України “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про рослинний світ”, постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2007 року № 761 “Про врегулювання питань щодо спеціального використання лісових ресурсів”, та керуючись частиною 2 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, обласна рада вирішила:

1. Встановити ставки збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів (додаються).

До встановлених ставок збору щорічно наростаючим підсумком застосовується індекс цін виробників промислової продукції за попередній рік. Якщо значення індексу за попередній рік не перевищує 100 %, індексація в поточному році не проводиться.

2. Рекомендувати обласній державній адміністрації, обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Державній податковій службі в області, Державній екологічній інспекції в області, постійним лісокористувачам, у межах своїх повноважень визначених чинним законодавством України, здійснювати контроль за дотриманням вимог податкового, лісового та природоохоронного законодавства при спеціальному використанні лісових ресурсів.

3. Рекомендувати сільським, селищним радам спрямовувати в порядку, визначеному чинним законодавством, частину надходжень збору за спеціальне використання лісових ресурсів, отриманих від заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів, для реалізації програм, визначених пунктами 13, 21 статті 91 Бюджетного кодексу України.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів.



Голова обласної ради
А.І. Мельник


Додаток до рішення тринадцятої сесії обласної ради шостого скликання "Ставки збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів" 

Пояснювальна записка до проекту рішення «Про ставки збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів,здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів»

Аналіз регуляторного впливу стосовно проекту рішення обласної ради «Про ставки збору за заготівлю другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використані корисних властивостей лісів»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода