back

Чернігівська ОДА та «Global Communities» підписали Меморандум в рамках реалізації програми USAID DOBRE

|

У Чернігівській ОДА у п'ятницю, 29 січня, відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю та презентація громад-переможниць.

- Для області велика честь стати партнером в реалізації програми  USAID  DOBRE, - наголосила голова ОДА Анна Коваленко.

Заявки на участь в програмі подали 32 громади. За результатами конкурсного відбору переможцями стали Корюківська, Менська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Сновська міські ради, Коропська, Лосинівська, Любецька, Сосницька селищні та Тупичівська сільська рада.

На їх розвиток і буде спрямована реалізація програми DOBRE.

 Згадуючи  вислів: «Ти не загубишся, якщо знаєш куди йти», я бажаю нашим громадам точно знати, в якому напрямку рухатися і на що націлювати свої зусилля та можливості. А сьогоднішня зустріч допоможе нам в цьому і стане потужним стимулом подальшого розвитку і налагодження співпраці між Чернігівською областю та Програмою USAID DOBRE на шляху до ефективного розвитку громад області, - запевнила Анна Коваленко.  

Керівник програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Браян Кемпл розповів, що програма функціонує для підтримки та розвитку новостворених громад у процесі децентралізації і з цією метою на інфраструктурні проєкти Чернігівщини планується витратити понад 900 тис доларів.

Анна Коваленко та заступниця керівника Програми Юлія Єсмуханова, від імені Чернігівської ОДА та  «Global Communities» відповідно, підписали Меморандум в рамках реалізації програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

 

Основними пріоритетами ініціативи є створення та підтримка планів місцевого економічного розвитку, надання фінансової допомоги в їх реалізації, удосконалення процедур бюджетного та фінансового менеджменту та залучення громадян до вирішення питань місцевого самоуправління. 

По завершенню зустрічі десять громад-переможців області отримали протоколи про співробітництво з USAID DOBRE.

У свою чергу, Анна Коваленко подякувала представникам програми за надану можливість стати партнером в її реалізації та громадам, які відгукнулися на пропозицію участі у конкурсі та активно включилися в змагання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації