back

Біля Охіньок зробили укоси, навесні укріплять посівом

16-01-2021 | 13:44

Чималий комплекс робіт при капітальному ремонті траси Н-07 Київ — Суми — Юнаківка — влаштування належної системи водовідведення та укріплення узбіччя та укосів. Це запорука довготривалого життя дороги.

Біля села Охіньки на ділянці капітального ремонту дороги Н-07 Київ — Суми — Юнаківка (проєктні км - 162-168) проведені роботи з планування укосів дорожнього полотна. Для укріплення їх потім засіють багаторічними травами. Раніше на цій ділянці була проблема з водовідведенням. Відкоси нависали над проїзною частиною. Ґрунтом забивало водостоки. В процесі ремонту ця проблема буде вирішена.

 

Нагадаємо, у 2020 році у Чернігівській області було розпочато роботи з капітального ремонту дороги Н-07 Київ — Суми — Юнаківка. Перші 15 кілометрів вже в процесі оновлення. Підрядна організація — ТОВ "ШБУ-77".

На ділянці між селами Боршна та Мільками (протяжність 9,3 км) влаштовано нову основу дороги та асфальтобетонне покриття, виконана більша частина робіт по організації безпеки дорожнього руху та влаштування водостічних лотків. Окремі роботи по встановленню освітлення, відбійників, знаків, розмітки, системи водовідводу будуть завершені у цьому році. На другій 6-кілометровій ділянці, що між селами Мільки та Охіньки, у 2020 році були розпочаті роботи з влаштування основи та вирівнюючого шару дорожнього покриття, за сприятливої погоди вони будуть продовжені. Ввід в експлуатацію цих 15 км — у 2021 році.

Поступово планується оновити дорогу Н-07 Київ — Суми — Юнаківка по всій протяжності по Чернігівській області. Це 143 км. З них більша половина — стара бетонка, решта — чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону. В процесі капітального ремонту дорогу буде приведено до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху.

За інформацією Служби автомобільних
доріг у Чернігівській області