back

Наставництво на Чернігівщині: ще троє наставників підписали угоди з інтернатними закладами

15-01-2021 | 14:03

У більшості з нас на певних етапах нашого життя обов’язково був позитивний досвід спілкування зі значущими людьми: учителями, тренерами, керівниками. Ці люди вплинули на наш вибір цінностей, життєві принципи, а також вчинки. Вони стали для нас прикладами, порадниками і просто друзями, допомагаючи і підтримуючи в пошуку індивідуальних життєвих цілей.

Саме з метою пошуку таких турботливих дорослих друзів для дітей,  які виховуються в державних закладах, за підтримки  голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко в області активно впроваджується наставництво.

     У грудні 8 кандидатів у наставники пройшли навчання, склали іспити та отримали відповідні висновки. Тренінг для них проводив обласний центр соціальних служб із залученням регіональних тренерів. І вже маємо перші позитивні результати. На сьогоднішній день три наставники підписали договір з інтернатним закладом про наставництво.

З початку 2021 року робота з впровадження наставництва продовжується. Фахівці обласного центру соціальних служб провів засідання за круглим столом з питань вироблення алгоритму дій щодо розвитку наставництва в регіоні. В заході взяли участь представники управління освіти і науки облдержадміністрації, Чернігівського ліцею та наставники. Під час зустрічі обговорювались питання важливості поширення практики наставництва, роль вихователів інтернатних установ у підготовці дітей до наставницьких відносин та ефективного встановлення контакту наставників з такими дітьми.

Розвиток наставництва – це ще одна законна можливість допомогти не словом, а ділом дітям, в яких немає рідних батьків, або батьки не можуть подолати складні умови власного життя та позбавлені батьківських прав і не розуміють щастя мати дитину. Діти не повинні страждати. Дуже приємно, що в області є небайдужі дорослі, які бажають бути наставниками та прагнуть передати свій досвід та знання майбутньому поколінню.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації