back

В області вже завершено ремонтно-будівельні роботи у приймальних відділеннях трьох опорних лікарень

11-01-2021 | 16:44

На Чернігівщині реалізується проєкт EMERGENCY, який є одним з напрямків Президентської програми «Велике будівництво». Він передбачає модернізацію приймальних відділень опорних лікарень області у єдиному стандарті – від дизайну до розташування кімнат. 

Головна мета проєкту – створити умови для надання екстреної медичної допомоги хворим одразу ж після потрапляння їх до медзакладу, не витрачаючи час на переведення пацієнта до реанімаційного чи неврологічного відділення. 

Оновлені приймальні відділення суттєво змінюють підхід до лікування, адже у лікарів з’явиться можливість провести повну діагностику для встановлення діагнозу та призначити комплексне лікування. Окрім реанімаційних палат, кімнат з діагностичним обладнанням, перев’язувальних тощо, приймальні відділення матимуть окремі бокси для інфекційних хворих. Це створює безпечні умови для пацієнтів та медичного персоналу, – зазначає голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко.

За шість місяців від початку будівництва на трьох об’єктах вже завершені заплановані роботи: Чернігівська обласна лікарня, Чернігівська міська лікарня №2 та Корюківська міська лікарня. До речі, обласний медзаклад наприкінці минулого року вже отримав комп’ютерний томограф та наразі проводиться його встановлення.

 
На 98% виконані роботи у приймальному відділенні Прилуцької ЦРЛ та Козелецької. По першому об’єкту залишились малярні роботи, відповідно до вимог брендбуку, а по другому – підрядник облаштовує вентиляції та закладає монтажний отвір під комп’ютерний томограф, який був заклад отримав наприкінці 2020 року.

У Новгород-Сіверській лікарні ремонтні роботи наразі майже завершені. Наприкінці січня у закладі будуть встановлювати комп'ютерний томограф, тому залишилися роботи із закладання монтажного отвору для нього.

Реконструкцію частини будівлі головного корпусу Ніжинської міської лікарні під відділення екстреної медичної допомоги виконали на 93%. В очікуванні високовартісного обладнання, на об’єкті проводять заходи захисту від випромінювання та облаштування місця встановлення КТ, завершують роботу над рампою для автомобілів швидкої допомоги та виконують вимоги брендбуку відносно інформаційних вказівників.

У Бахмацькій районній лікарні роботи виконані на 73%. Тут також чекають на устаткування для комп'ютерної томографії та ремонтують кабінет для перев'язок.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації