back

В’їзд до Чернігова зі сторони Количівки буде освітлений

30-12-2020 | 08:11

На південному під'їзді до обласного центру (дорога М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі) вже встановили опори зі світильниками, вестимуть лінії електроживлення. На початку 2021-го планується підключення до енергетичних потужностей.

Освітленою буде дорога від кінця села Количівка до автомобільного мосту, що на в'їзді до Чернігова. Ділянка поза населеним пунктом. Дві смуги руху. Жвавий потік легкових авто та пасажирських автобусів. Часто водії на швидкості йдуть на обгін, виїжджаючи на смугу для руху зустрічного транспорту. Небезпечні маневри часом призводять до ДТП. 

Для безпеки водіїв по всій протяжності раніше було встановлене металеве бар'єрне огородження з світловідбивальними елементами. Аби в'їзд до обласного центру був безпечнішим, цьогоріч встановлюється освітлення. Протяжність ліній проводу — близько 5 кілометрів. Також планується встановити тут систему відеоспостереження. Підрядна організація — ТОВ "Тесла-Монтаж".

Задля підвищення безпечності дорожнього руху у 2020 році у Чернігівській області влаштовується освітлення у трьох місцях концентрації ДТП та підвищеної аварійності. Це ділянки трас:

— Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч (c. Киселівка Чернігівського району);

— М-01 Південний під’їзд до Чернігова (від кінця с. Количівка Чернігівського району до автомобільного моста на в'їзді до Чернігова);

— М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ (перехрестя з дорогою Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки, поворот на смт Борзна).

Перша локація має засвітитися до кінця поточного року, інші дві — на початку 2021-го.

 

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.