back

Операція «Акциз-2020»: на Чернігівщині ліквідовано черговий цех з виготовлення алкогольного фальсифікату

17-12-2020 | 14:24

За координації Чернігівської ОДА співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, продовжують роботу щодо виявлення та припинення незаконної діяльності з обігу спирту та алкогольної продукції.

У ході операції «Акциз-2020», завдяки чітким та злагодженим діям правоохоронних та фіскальних органів, припинено діяльність вже другого в цьому місяці «підпільного цеху» з виробництва небезпечного алкогольного сурогату.

Нелегальне виробництво виявлено в одному з гаражних кооперативів обласного центру. В орендованому гаражному приміщенні житель Чернігова облаштував цех, де й здійснювалось фасування та виробництво продукції зі спирту невідомого походження та якості. Процес виготовлення алкоголю відбувався кустарним способом в антисанітарних умовах.

Реалізацію небезпечної продукції «спритний бізнесмен» здійснював через торгівельну мережу, а також за допомогою мережі «Інтернет» та мобільних додатків миттєвих повідомлень.

В результаті операції з незаконного обігу було вилучено 1330 літрів готового до збуту фальсифікату орієнтовною вартістю 240 тис. грн, а також пластикові ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту, шланги, лійки та інша фурнітура.

Слідчі дії, спрямовані на встановлення каналів надходження сировини для виготовлення алкогольного сурогату і всіх осіб, причетних до скоєння даного кримінального злочину, тривають.

Нагадаємо, на виконання протоколу наради з учасниками ринку лікеро-горілчаних виробів, під головуванням Прем’єр–міністра України, та рішення робочої групи, утвореної відповідно до розпорядження Чернігівської ОДА, співробітниками податкової міліції Чернігівської області було активізовано заходи протидії правопорушенням на ринку реалізації лікеро-горілчаних виробів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації